maanantai 18. kesäkuuta 2018

Salkun tuotto toukokuussa 2018

Salkun tuotto toukokuussa 1,19%:ttia . Kaupankäyntikuluni kohosivat tasolle 138,18 €. Kulut olivat 0,81% kaupankäyntivolyymista (17122,16€) ja 2,73% lisätystä pääomasta (5070,10€). Luvuista näkyy salkun muokkaus. Tein pieniä kevennyksiä syklisissä yhtiöissä ja toiseksi ostelin Sampoa, joka hyötyy korkojen noususta ja lasketteli erityisesti valtion kevennellessä. EKP tiedotti rahapolitiikan olevan yhä kevyttä. Osto-ohjelman lopetus näkyy kuitenkin osassa korkoja ja tilanne alkaa normalisoitua.

Osinkoja kertyi 1213,41 €. Osinkoja tuli 160,03% enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Olen panostanut vahvasti edellisenä vuonna osinkoihin tälle vuodelle, koska olen odottanut, että vuoden alun jälkeen tulee ostopaikkoja, kuten kävikin. Osakkeiden näkymät eivät ole huonot, mutta kohoavat korot ja inflaatio vaikeuttavat yritysten toiminta ympäristöä. Kuten esimerkkinä aiemmin mainituista Sampon myynneistä näemme, että institutionaaliset sijoittajat siirtävät rahaa poissa osakkeista korkojen noustua.

Olen aiempina kuukausina hiukan ihmetellyt euron vahvuutta aiemmassa kirjoituksessa ennakoimat PIGS-maat ovat alkaneet jälleen nousta tapetille. Nyt euro on sitten heikentynyt useita valuuttoja vastaan, joka ihan positiivisesti näkynyt salkkuni kehityksessä. Pyrin jonkin verran keräilemään käteisvaroja mahdollista heiluntaa varten ja jatkan osinkojen kasvattamista. Mielestäni on liian aikaista siirtyä korkoihin.

Edellinen tuottokatsaus: Salkun tuotto huhtikuussa 2018


*-merkityt ovat affliate linkkejä joista kirjoittaja voi saada komissiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti