keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Salkun 21-25 suurimmat osakesijoitukset

Salkun läpikäynti jatkuu ja vienyt hiukan aikaa. En ole suuresti kantanut stressiä tarkastelusta, olen pyrkinyt muokkaamaan salkun sijoituksia ja allokaatiota haluamaani suuntaan. Sijoitettavaa on löytynyt. Sijoitusten järjestys on elänyt ja kahden kymmenen joukkoon on noussut uusia yhtiötä. Jatkan osakkeiden läpikäyntiä ja katson jos löytyy uutta siivottavaa.

CVS Health on noussut salkkuni suurimpiin yksittäisiin sijoituksiin lähiaikoina. Analysoin yhtiön täällä juuri, eikä minulla ole tällä erää siihen lisättävää. Pidän yhtiötä salkussa ja näillä tasoilla saatan harkita lisäostoja. Nyt haluan hetken katsella Amerikan tilannetta.

Suomen Hoivatilat on ponnistanut samoin viime aikojen ostoilla 20 paremmalle puolelle. Hoivabisnes on saanut kovasti siipeen viime aikoina, mutta samalla ei ole mielestäni tarpeeksi kiinnitetty Hoivatilojen bisnekseen. Se hallinnoi useita kouluja ja päiväkoteja pitkäaikaisilla sopimuksilla Oulussa, jossa syntyvyys on Suomen mittapuussa kovaa uskonnollisista syistä. Kaupunki ei itse halua investoida tiloihin ja Hoivatilat saa varmoja pitkiä vuokrasopimuksia. Oulu on edelleen yksi Suomen kasvukeskuksista. Sillä on tietty vakaa kassavirta näistä ja kiinteistöjä nopeaan tahtiin maksettuna. Takuita on edelleen nopeaan kasvuun. Omalta osaltani lisäsijoituksia rajoittaa mahdollisuus osakeanneista.

Hanes Brands on tullut salkkuuni vastikään. Yhtiö on näyttänyt kääntäneen ongelmat voitokseen ja saanut oman osansa näiden vaateyhtiöiden erityisesti urheiluvaate puolella iskuista (Nike). Ostin yhtiötä pariin otteeseen osinkokoneeksi salkkuun.

Applea olen tehnyt yhden suuremman oston ja suotuisan kurssikehityksen vuoksi se kirinyt salkun 20 suurimman sijoituksen joukkoon. Yhtiöllä on vahva brändi hinnoitteluvoimaa ja sain sitä edulliseen hintaan. Siiten hinta nousi nopeahkosti enkä saanut niin paljon kuin olisin toivonut muuan Mr.Buffettiin ostojen myötä.

Resurs Holding on internet pankki ja maksupalvelu yritys. Se on kasvuun nähden huomattavan alhaisesti arvostettu ja yhtiön kohdalla pelätään regulaation pahenemista. Osittain tämä jo tapahtui Norjassa. Yhtiö maksaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa ja osinkotuotto tällä hetkellä 7%. Yhtiö kasvaa hyvää vauhtia ja muihin vastaaviin alhaisesti arvostettu. Olen itse tavannut yhtiön palveluja hyvän palvelun erikoisliikkeissä, joita käytän toistuvasti. Yhtiössä on ”pikavippi” firmana riski Ruotisin asuntokuplan myötä. Pikavippitoiminta on vain osa bisnestä ja yritys laajentunut vahvasti muihin maihin kuin Ruotsiin. Pidän yhtiötä osana osinkosalkkuani.


Tämän myötä olen käsitellyt sijoitukseni 25 suurimman osalta. Nyt kirjoitetuista en ole tehnyt syvällisempää analyysiä CVS Healthia lukuun ottamatta ja jossain vaiheessa olisi sen paikka. Suuruus järjestys sijoituksissa ei ole ihan toivomani, mutta en näe suurta syytä kaupankäyntiin. Ostelen tasaisesti lisää tilaisuuksien tultua. Salkkuni on tavallaan indeksi painotettuna tietyillä osakkeilla ja eritysstrategioilla. Nyt, kun hillitsee kaupankäyntiä niin, uskon, että hyvä tulee. 

Aiheeseen liittyvää:

Edellisiä tarkasteluita:

Edellisen vuoden tarkasteluita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti