perjantai 7. joulukuuta 2018

Salkun tuotto marraskuussa 2018

Salkun tuotto marraskuussa -0,79%:ttia . Kaupankäyntikuluni kohosivat tasolle 176,60€. Kulut olivat 1,06% kaupankäyntivolyymista (16622,37€) ja 2,19% lisätystä pääomasta (8050,59€). Pääomani pieneni edellisessä kuussa, jossa suurena vaikuttajana oli Technopolisen myynti ostotarjouksen myötä. Olen internesistä lukenut, että blogit ja keskustelu on hilljentynyt ja mitään ei tapahdu, kun toivottu lasku sitten tulee. Tässä on nyt oma vastaukseni aiheeseen. Ostoja tuli kuukauteen 12336,485 edestä ja summa vuoden suuriin. Lisätty pääoma on taas 30% suurempi muissa kuukausissa. Ostoja on siis tullut todella runsaasti ja olen ehkä vähän suurella osakepainolla ajatellen mahdollista pidempää kurssilaskua.

Osinkoja kertyi 515,90€. Osinkoja tuli 66,23% enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Olen panostanut vahvasti viime aikoina osinkoihin, koska olen odottanut ostopaikkoja. Osinkokertymäni pitäisi olla edelleen kasvussa hyvää tahtia seuraavan puolivuotta ja antaa tulivoimaa ostoihin jatkossa, vaikka olenkin jo tässä vaiheessa ostellut kovasti.

Kirjataan tähän katsaukseen vielä ylös tunnelmat markkinoilta. Ihan viime päivinä USA:n korkokäyrä on osalla korkoja käänteinen jota pidetty merkki taantumasta tai oikeastaan 2 vuoden ja 10 vuoden korkojen leikkaus on suurella todennäköisyydellä ennustanut taantuman ja huonot osaketuotot. Tätä kirjoittaessa 7.12.2018 Nasdaq 100-indksi on tehnyt kuoleman ristin eli 50 päivän liukuva keskiarvo leikannut 200 päivän liukuvan keskiarvon ylhäältä alas ja S&P500 indeksi on 200 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella ja 50 päivää näyttää todennäköisesti leikkaavan 200 päivää ylhäältä alas. Eli Maailman suurin markkina on pian laskutrendissä. Tämä yskähdys on yleensä johtanut laskuun ympäri maailman. Reunamarkkinat myydään ensin. Tämän johdosta olen vähän odottavaisella kannalla. Odottelen tulivoimaa ensi vuoden puolella tulevista osingoista ja katson menoa sekä yrityksen tuloksia ja näkymiä. En oikein hyviä myyntikohteitakaan enää tahdo löytää ja tarkoitus enemmän veivata salkussa toivon mukaan pieniä voittoja. Olen panostanut defensiivisiin arvo-osakkeisiin enemmän, jotka eivät hetkahda laskusta.

Edellinen tarkastelu: Salkun tuotto lokakuussa 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti