perjantai 13. marraskuuta 2015

Markkinoiden suunnannäyttäjä?

Markkinat ovat nyt varsin mielenkiintoisessa tilanteessa. S&P500 indeksi on juuri käynyt 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella, mutta näyttäsi tipahtavan jälleen alapuolelle. 50 päivän liukuvakeskiarvo (punainen) on tukevasti kahdensadan päivän liukuvan keskiarvon alapuolella.    



Kiinan Shenzhen-indeksi sen sijaan näyttää olevan nousussa 200 päivän liukuvalla keskiarvolla mitattuna ja indeksi on ponnistanut 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle.


Hang Seng indeksi on taas laskutrendissä katsomalla pistelukua ja liukuvia keskiarvoja samalla Kiinan markkinalla. Ulkomaalaiset sijoittavta pääosin Hang Seng pörssin kautta.



Voidaanko näistä päätellä, että Kiinalaiset ovat bullina ja muu maailma bearina? Mikä on Kiinalaisten vaikutus koko finanssimarkkinaan? Nykyinen lasku lähti Kiinalaisten pessimismistä. Nouseeko Kiina maailman johtavaksi taloudeksi? Tähän ratkaiseva ero on valuuttojen vahvuus, tähän asti valuuttasodassa on heikennetty valuuttoja. Miten käy, jos Kiinalaiset rynnistävät ostamaan vahvalla valuutalla hyviä bisneksiä? Nouseeko Kiina maailman johtavaksi taloudeksi?

Vanhempi aiheeseen liittyvä kirjoitus:Laskutrendi on alkanut? 

2 kommenttia:

  1. Kiina tulee olemaan maailman johtava talous seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana. Se mitä se tarkoittaa meille muille on ainakin minulle mysteeri. Se mikä on minusta vielä varmempaa niin se tosiasia, että länsimaisen keskiluokan varallisuus siirtyy köyhempiin maihin ja maailmasta tulee tasa-arvoisempi. Sitä ei moni vielä ymmärrä ja se tulee tuottamaan Suomeenkin levottomia aikoja. Tämä kehitys on jo selkeästi nähtävissä eikä sitä voi pysäyttää kuin energiavallankumous. Kun naapurin Timo huomaa tämän, on se hänelle jo auttamattomasti myöhäistä.

    VastaaPoista
  2. Kommenttisi oli varsin hyvä ja olen tilanteesta samaa mieltä. Itse olin kommentteineni liikkeellä lyhyemmällä aikajänteellä.

    Minua kiinnostaa tällä hetkellä onko Kiinalaisten vaikutus pörssin liikkeisiin suuruusluokaltaan. Vielä finanssikriisissä sanottiin, että pörssi romahtaa pelkästä Amerikkalaisten yskähdyksestä. Onko nyt Kiinalaisten toiminta saanut jo jalansijaa maailmanlaajuisesti pörssimaailmassa?

    Jos Kiinalaisten merkitys on noussut tämä vaikuttaa varmasti sitten myös muuhun asioihin mm. mediaan. Kiinan toimet alkavat kiinnostaa eri tavalla.

    Energiasta: Olen itse pohtinut, että energiassa ja öljyssä voi olla tällä hetkellä kupla. Varsin usean valtion talous nojaa öljyyn tai energiaan tavalla tai toisella, öljytulot, verotus tai sitten energian säästöön tähtäävä teknologia. Monen maan talous on ratsastanut käytännössä korkealla öljyn ja energian hinnalla. Saksan teollisuus vähäkulutuksislla autoilla, Suomen talous auto ja polttoaineveroilla ja jatkuvasti korotetuilla enrgia/ympäristöveroilla. Lähi_idällä on ollut kissanpäivät, Norja ja USA on tehnyt merkittävää bisnestä Offshore ja liuskeöljyllä. Nämä on nyt vaikeuksissa. Venäjä on sitten oma lukunsa.Ymmärrään hyvin näkökantasi ja minne mennään on hankala ennustaa.

    VastaaPoista