torstai 13. marraskuuta 2014

Myynti Boliden

Edessä on hivenen isompi hankinta, jonka vuoksi tarvitsen hiukan käteistä. Investointina peltilehmä ei ole mikään hyvä, mutta perhe vaatii enemmän tilaa. Tavoitteena on nyt sitten päästä kuitenkin autoilun osalta kohtuullisin kustannuksin.

Ensimmäisenä myynti listalle joutui Boliden. Hankin yhtiön aikanaan, kun raaka-aineiden hinnat olivat korkealla ja nousussa. Samaan aikaan yhtiö oli aliarvostettu reilusti alle 10 P/E:llä. Odotin yhtiön tuloksen paranevan raaka-aineen hintojen nousun vuoksi, mutta se ei parantunut ihan toivomallani tavalla. Nyt yhtiön tuloksen odotetaan paranevan ja se näkyy myös arvostuksessa, kun yhtiöllä on yli 20 P/E.


Minulla oli kohtuullisen helppo päätös myydä yhtiö. Se pääomavaltaista teollisuutta, jolta ei voi odottaa korkeita pääoman tuottoja vaan en menevät vuosien saatossa investointeihin. Toiseksi ostoni jälkeen on käynyt niin, että välittäjäni on alkanut perimään Ruotsalaisista osakkeista erillistä minimi palkkiota, jonka seurauksena ruotsalaisten osakkeiden säilytyskustannukset ovat korkeahkot, koska niitä on salkussani pienehkö määrä. Minulla on tarkoitus hankkia toinen välittäjä, jolle siirrän ruotsalaiset omistukset. Siirto projektini alkaa nyt siten, että myyn tässä käteisen tarpeeseen ne Ruotsalaiset osakkeet joista olen tässä vaiheessa halukas luopumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti