maanantai 2. huhtikuuta 2018

Salkun tuotto maaliskuussa 2018 ja Q1/2018

Salkun tuotto maaliskuussa -3,44% %:ttia ja Q1 -5,45%. Kaupankäyntikuluni laskiivat tasolle 94,99 €. Kulut olivat 0,51% kaupankäyntivolyymista (17650,73€) ja 1,77% lisätystä pääomasta (5070€). Olen varsin helpottunut salkkuni edellistä laskelmaa pienemmästä laskusta koko Q1:lle. Tietysti ei voi olla tyytyväinen salkun painellessa pakkaselle, mutta salkkuni on itseäni miellyttävä juuri nyt. Vaikka salkkua lyöty, tulevaisuus ei näytä minusta huonolta, tuotto-odotukset ovat nousseet.

Osinkoja kilahti tilille 1053,86 €. Osingot nousivat edellisen vuoden maaliskuusta -91,76%. Toinen perättäinen kuukausi, jossa osingot kasvavat lähes 100%. Olen panostanut osinkoihin ja pyrkinyt saamaan niitä vuoden alkuun sen jälkeen, kun EKP:n rahapolitiikan kiristäminen on näyttänyt vuoden alusta todennäköiseltä.

Euron vahvuus on hiukan yllättänyt, mutta odottelin pientä kurssiheiluntaa. Osinkokehityksen pitäisi jatkua vahvana edelleen seuraavina kuukausina. Olen edelleen aika varovaisesti liikkeellä markkinoilla ja panostanut kehittyvien markkinoiden korkoon, joka tällä hetkellä mielestäni mielekkäin korko sijoittaa. Valuuttakurssit ovat tuntuneet salkussa. Jatkan sijoitussuunnitelmani mukaan ja ostelen pikkuhiljaa lisää osingoilla ja käteisellä. Osinkoprosentit ovat nousseet jo muutamissa osakkeissa varsin mukaviksi.

Edellinen: Salkun tuotto helmikuussa 2018

Kokeile Rahastoneuvojaa*

*-merkityt ovat affliate linkkejä, oista kirjoittaja voi saada komissiota.

4 kommenttia:

 1. Itselläkin jossakin määrin varovaiset tunnelmat, vaikka vuodenvaihteen jälkeen tullutkin tehtyä muutama osto. Tarkoitus hiljalleen lisätä omistuksia salkkuun tilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
 2. Joo hiilailen aina salkkua hiljakseen suuntan johon haluan. Käytän ostoissa teknistä analyysiä ja ostan mielummin useassa erässä. Yleensä ostan ison erän RSI yli myydystä tilasta ja myyn sitten osan poissa lähellä yliostettua tilaa ja jään kärkkymään uutta yli myytyä tilaa.

  VastaaPoista
 3. Hello, I cannot find your contact so I am commmenting here and I am sorry about that. I would like to talk to you about some cooperation business with Link building with a large company so please email me and talk about it
  Dao
  dao@eccel.io
  http://www.eccel.io/

  VastaaPoista