perjantai 2. helmikuuta 2018

Pikkuostoja, uusi osake ja siirtoja

Olen tässä MiFID hässäkän seurauksena tehnyt pieniä selvityksiä välittäjistä. Koska itselläni on sijoituksia jo viiden toimijan alla, tavoite on vähentää. Selvittelin mahdollisuuksia siirtää sijoituksia ja mitä se maksaa vanhalta välittäjältä. Sain mukavan bonuksen ja ilmaisen kaupankäynnin Amerikkalaisiin osakkeisiin kuukaudeksi.

No nyt Amerikka on kaikkien aikojen huipuissaan, joten ei tämä ihan paras mahdollinen paikka ostella ole, mutta ajattelin käydä teknistä kauppa muutamalla osakkeella, jotka eivät ole kaikkien aikojen huipuissaan ja maksaa kohtuullista kohtuullisen varmaa osinkoa.

Kauppoja:

31.1.2017 Osto: Realty Income Corp. hintaan 52,28$ 5kpl
31.1.2018 Osto: AT&T hintaan 37,37 5kpl
1.2.2018 Osto: Starbucks hintaan 56,23$ 4kpl
1.2.2018 Myynti: Coca Cola hintaan 47,70$ kpl

Coca Colan kohdalla rikoin yhtä sääntöä, älä koskaan myy osinkoaristokraattia. Coca Colan kohdalla payout ratio alkaa lähennellä 100% ja osinkojen korotuksiin on varaa enää rajallisesti. Saalin tämän itselleni ostamalla toista osinkoaristokraattia AT&T.tä ja kahta muuta osingon kasvattajaa. Starbucks on nostanut osinkoaan kahdeksan vuotta putkeen. Realty Income on taas oma lukunsa. Se korottanut jokainen kvartaali osinkoansa yli 20 vuotta. Tiedostan, että tämä voi muuttua korkojen lähtiessä nousuun, mutta yhtiön tase näyttää ihan hyvältä.

Starbucksista: Starbucks on vuonna 1971 Seattlessa perustettu maailman suurin monikansallinen kahvilaketju.

Starbucksilla on kahviloita yli 60 maassa. Vuoden 2013 maaliskuussa kahviloita oli kaikkiaan 20 891, joista Yhdysvalloissa noin 65 %. Starbucks laajeni Yhdysvalloissa 1990-luvun alkupuoliskolla nopeasti ympäri maata, ja siitä tuli laajalti tunnettu muutamassa vuodessa.

Yhtiö on nimetty Herman Melvillen Moby Dick -romaanin henkilön mukaan. Starbuck oli Melvillen kirjassa Pequod-laivan ensimmäinen perämies. Yhtiön logossa on kuvattuna kaksipyrstöinen merenneito Melusina.

Olen seuraillut yhtiötä jonkin aikaa. Sen kasvu on vahvaa ja pääomantuotto hyvä. Osingon kasvulle on nykymenolla. Yhtiö tipahti viimeisen tuloksen jälkeen aika paljon, vaikka löi EPS ennusteen 0,08$, mutta liikevaihto jäi ennusteista. Osinko on tällä hetkellä 2,1% aika alhaalla, mutta yhtiö nostellut osinkoaan 20% vuositahtia. Payoutratio on noin 50%, joten nostoihin on varaa.

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen katsellut starbucksia, mutta päädyin desneyhyn. Ehkä ensi kuussa on tuon roasteryn vuoro. Pitää tehdä tarkempi analyysi vielä.

    Tässä disney kirjoitukseni:
    https://fyysikonosingot.blogspot.fi/2018/02/osingon-kasvattaja-analyysissa-walt.html

    VastaaPoista
  2. Joo, samat yhtiöt seurannassa, itse olen samoin katsellut Disneytä. Hieno analyysi! Starbucks punnersi edelle tuon kurssilaskun johdosta ja tuloksen parannuttua.

    VastaaPoista