keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Investor Ab lyhyet kommentit tuloksesta

Tulos kooste oli melkoisen mukavaa luettavaa.

Vuosi 2017

- NAV kasvoi 15% ja adjusted 16%

- Core sijoitukset 17% tuotto

- EQT 21% arvon kasvu, 1,0 Bn SEk nettokassavirta

- Osinko esitys 12 SEK, edellinen vuosi 11 SEK=> 9% osingon kasvu


Q4/21107 oli sitten enemmän tai vähemmän nolla kasvua ja tulosta. NAv on kuitenkin kasvanut arvoiduilla markkina-arvoilla ja ei tämä nyt hirveän huonolta näytä, kun yhtiö treidaa selvästi alle NAV:in. Hallintokulut pysyneet hyvin kurissa.

Aiemmin kirjoittamani analyysiu Investorista: Investor AB analyysi

Tuloksen Powerpoint kooste Investor AB:n sivuilta: https://www.investorab.se/media/1796/presentation-q4-2017.pdf

4 kommenttia:

 1. Eikö sinua häiritse että yhtiö omistaa ja kehittää omistuksiaan pitkäjänteisesti samalla kuitenkin yhtiön tulos sisältää laskennalliset arvonmuutokset ja muodostavat suuren osan siitä? Lyhyellä aikavälillä kun nämä kyseiset arvonmuutokset voivat heilua ihan mihin tahansa suuntaan. Ratkaisevampaa on tulos jota sen omistamat yrityksen pystyvät tekemään pitkällä aikavälillä ja se tulee määrittämään myös Investorin omistamien yritysten arvon pitkällä aikavälillä. Tulosten perusteella taas Investor on tällä hetkellä täyteen hinnoiteltu.Vuoden 2017 EPS on 57,9SEK josta karkeasti 3/4 on arvonmuutoksia ja loput oikeaa tulosta. Osinkoa maksetaan 12SEK ei siinä paljoa jää varaa lisäsijoituksiin.

  VastaaPoista
 2. Vastaus on oikeastaan, että ei häiritse. Saan yhtiöt, jotka Investors omistaa halvemmalla kuin ostaisin ne pörssistä (kaikkea ei taita voida ostaa pörssitä.). Yhtälailla pörssiomistus voi laske tai nousta.

  Vaikka Investor omistaa yhtiöitä pitkäjänteisesti se ajoittain irtaantuu jostakin ja osaa pitää jauhamassa kassavirtaa. Minusta se omistamissa core omistuksissa SEB on halvasti hinnoiteltu ja ABB on erittäin mielenkiintoinen robotiikan ja sähköautoilun vuoksi. Cardell häärää pilkkoakseen yrityksen ja realisoidakseen arvon. Minusta on hyvä istua tällaisessa tapauksessa toisen vahvan omistajna kyydissä. Itse en näe, että yhtiö on täyteen hinnoiteltu.

  VastaaPoista
 3. Sisäpiiri ostoksilla: 6.2.2018 Johan Forssell on ostanut 5,000 A osaketta hintaan 345 SEK, yhteensä 1.7 miljoona SEK ja Daniel Nodhäll on ostanut 713 osaketta 349 SEK, yhteensä 249,000 SEK.

  VastaaPoista
 4. Sisäpiiri ostoksilla: Petra Hedengran osti 500 osaketta 8.2.2018 358 Kr/oskake.

  VastaaPoista