torstai 11. tammikuuta 2018

Taaleri kuukausikatsaus 12/2017

Suomen sijoitustutkimuksen mukaan Taaleri rahastoyhtiön netto merkinnät olivat joulukuussa 34,84 miljonaa €. Rahasto pääoma on noussut marraskuun 877,16 miljoonasta eurosta 919,84 miljoonaan eli noin 4,8%:a. Vuonna 2017 Taalerin hallinnoimat varat ovat kasvaneet 227,88 miljoonaa € eli noin 33% kasvu vuositasolla. Vertailukohtana esimerkkinä OP:n varat on kasvaneet samassa ajassa 178,96 miljoona €. Taaleri nousi joulukuussa 12 suurimmaksi rahastoyhtiöksi ohi UB rahastoyhtiön. Yleisesti Taaleri on vielä aika pieni tekijä, matkaa seuraavaan eli Seligson rahastoyhtiöön on rutkasti 1831 miljoonan rahastopääomaan. Ålandsbanken esimerkkinä sitten on kasvattanut rahastopääomaa enemmän kuin sitä Taalerilla yhteensä. Tämä kertoo, että potentiaalia löytyy.

Fellow Financen nostetut lainat kasvoivat 199 590028,35 euroon edellisen kuukauden 190 785436,02 eurosta. Lainoja on nostettuna  4,6% enemmän kuin edellisessä kuussa samaan aikaan. Havitisin että lainasummat päivittyvät hiukan jälkijunassa, joten sattaa olla, että edellisessä kuussa tehty arvio ettei lainat kasva potentiaalisesti on väärä.

  
Yhteenvetona voidaan todeta, että Taalerin hallinnoitavat varat ja Fellow Financen lainat on kasvaneet hyvää vauhtia. Seuranta ei ota huomioon Garantian liiketoimintaa, jolla on mielestäni tällä hetkellä hedelmällinen kasvumaa perä koron nostojen uhkien ollessa päällä ja yhteistyösopimusten myötä. Samoin kovaa vauhtia etenevää Energialiiketoimintaa ei ole huomioitu.  Tarkastelluilta osilta tulos tilanteen näyttänee seuraavassa osavuosikatsauksessa hyvältä.

Joulukuussa Taaleri tiedoitti Fellow Financen saaneen maksulaitoksen toimiluvan finanssivalvonnalta.

Aiheeseen liittyvää:

Edellinen kirjoitus: Taaleri kuukausikatsaus
Taaleritehdas

Superluotto jopa 0,99 % korolla*

*-merkityt ovat affliate linkkejä, joista kirjoittaja voi saada komissiota.

Edit: Korjattu ensimmäisen kappaaleen virhe ja laitettu lisätietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti