maanantai 27. heinäkuuta 2015

SPDR® Barclays High Yield Bond ETF

Huolimatta Kreikan kriisistä markkinoilla on ollut kohtuullisen pitkä ralli ja osakkeet noussseet huomattavasti. Olen pikku hiljaa lähtenyt kasvattamaan salkkuni korkosijoituksia, koska lasku markkina on aikanaan edessä. Tätä kirjoittaessa Kiinassa on lasketeltu päivä tasolla jopa 10%.

SPDR® Barclays High Yield Bond ETF sijoittaa Barclays High Yield Very Liquid Indeksin mukaisesti ympäri Amerikkalaisiin ”roskalaina luokan” yrityslainoihin. Luottoluokitukseltaan nämä lainat ovat korkeintaan BB+ -tasoa Standard & Poor's –luokittelijalla. Mediassa puhutaan yleensä korkwean riskin lainoista ja nämä ovat tietysti huonomassa asemassa olevia yrityksiä, mutta perspektiiviä asioihin tuo hiukan mainitsemalla muutama suomalainen alle BB+ tason yritys: Nokia, UPM ja Stora Enso.

High Yield lainojen korrelaatio osakemarkkinoihin on kohtuullisen korkea, mutta ne eivät reagoi yhtä vahvasti korkojen nousuun kuin muut korkopaperit. ETF on vaihdetuimpia maailmalle sijoittavia ETF:iä, joten sen likvidi.

SPDR® Barclays High Yield Bond ETF vuotuiset kustannukset ovat 0,40%. ETF omistaa 793 velkapaeria. Korkopaperien maturiteetti on 6,23 vuotta ja rahaston tämän hetkinen osinko on 6,83% hinnalle. Velkapaperien tuotto maturiteettiin pidettäessä on 7,13%. ETF korkoherkyyttä kuvaava Modifired Adjusted duration on 4,34 vuotta. Tämä kertoo miten paljon rahasto reagoi koron peruspisteen nousuun. ETF:lle maksetaan tällä hetkellä noin 6% osinkoa.

Varteenotettavin kilpailija iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF . Sen kustannukset ovat 0,50% vuodessa. Sen korkotuotot ovat tällä hetkellä hiukan alhaisemmat, kuten myös osingot.

Ostin SRDR Barclays Capital High Yield Bondia 22.7.2015 hintaan 38,01$.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti