torstai 23. heinäkuuta 2015

Salkun kesäkuun, Q2 ja H1 tuotot

Salkun tuotto oli pitkästä aikaa reilusti negatiivinen kesäkuussa -2,54% %:ttia. Samalla toisen vuosineljänneksen Q2 tuotto valahti pakkaselle -2,02%. Vuoden alusta oleva puolivuotistuotto H1 on edelleen mukava 10,99%. Alskun syynä on epävakaa Kreikan tilanne, joka on hiukan tätä kirjoittaessa selventynyt ja helpottanut, pysyvä ratkaisu ei ole edelleenkään löytynyt.

Osingot tuovat niin ikään valoa tilanteeseen 184,35€ € ja samalla kasvua 49,77% edellisen vuoden kesäkuuhun. Kesäkuun osingoista paino dollari osingoissa ja tämä selittää osan voimakkaasta kasvusta, tosin osinko summat ovat myös kasvaneet samaten olen tehnyt hankintoja edelliseen vuoteen.   


Olen tehnyt salkkuuni useampia rahasto-ostoja. Näiden lisäksi hankin Tapiola Kehittyviä Markkinoita, Affectoa ja Technopolista. Viimeisimmistä hankinnoista on tarkoitus kirjoittella jotain lähiaikoina. Paikkoja käteistä olisi ollut runsaampiin hankintoihin, mutta kesälomalla päätin olla tekemättä hätiköityjä päätöksiä. Esimerkkinä yhden harkinnassa olleen hankinnan Fortumin kohdalla tämä oli onnistunut päätös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti