perjantai 1. huhtikuuta 2016

Wells Fargo

Wells Fargo & Company (NYSE: WFC) on yhdysvaltalainen rahoitusalan suuryritys, jonka päätoimialoja on vähittäispankkitoiminta, liikepankkitoiminta ja investointipankkitoiminta. Nykyinen Wells Fargo & Co. syntyi vuonna 1998 silloisen Wells Fargo & Co:n ja Norwest Corporationin fuusion seurauksena.

Wells Fargo on yhdysvaltojen kolmanneksi suurin pankki omaisuudella mitattuna, mutta suurin pörssiarvoltaan. Se toiseksi suurin pankki talletuksilla mitattuna, asuntolainoissa ja luottokorteissa. Yhtiö toimii 35 maassa ja sillä 70 miljoonaa asiastakasta. Wells Fargo on arvioitu maailman arvokkaimmaksi pankki brändiksi vuonna 2014.

Wells Fargo voittaa pikku hiljaa markkinaosuuttaan lainamarkkinoista USA:ssa kaikilla sektoreilla.

P/E 11,80 on alle viiden vuoden keskiarvon ja markkinan keskiarvon alapuolella, samaten osinko 3,08% on viiden vuoden keskiarvon 2,47 yläpuolella.Payout ratio 35% mahdollistaa osingon korotukset. Kyseessä on laatu pankki, jota Buffett omistaa suurimpana sijoituksenaan. Hänen kerrotaan lisänneen omistustaan viime aikoina. Tämän hetkinen omistus on noin 10% Wells Fargosta.

Wells Fargon osake on ollut kolme kertaa alemmalla tasolla kahteen vuoteen kuin on nyt. Osakkeessa on pessimismiä. Hankin Wells Fargon pitkään salkkuun. Koron nosto parantaa yhtiön korkokatetta ja mahdollistaa tuloksen kasvun. Uskon koron nostojen ja USA:n talouden elpymisen jatkuvan ja parantavan yhtiön tulosta. Pankkisektori on jälkisyklinen eli tekee parhaan tuloksen talouden kääntyessä jo laskuun korkojen noustessa. Uskon tällä osakkeella olevan hyvät tuotto näkymät 5-7 vuoden aika jänteellä huomioiden nykyisen P/E-luvun suhteessa muuhun markkinaan. Pidän sitä vahvana yrityksenä omassa sekmentissään, josta osoituksena aiemmin mainittu valinta vahvimmaksi brändiksi.

6 kommenttia:

 1. Aijaijaijai, olen seuraillut WFC:tä jo hyvän aikaa. Ostonappi alkaa jo kuumottaa, kun tämänkin luin. Menisi vain velan puolelle...

  Olen pohtinut, onko osakkeen hinnassa paljonkin Buffett-lisää, mutta tunnuslukujen valossa ei näyttäisi poikkeavan muista pankkiosakkeista ainakaan huonolla tavalla.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän osake on arvostukselta peerien yläpuolella, mutta siihen on toisaalta perusteita.

  Jenkkien asuntolaina käytäntö on Suomesta poikkeava siten, että lainan ottanut voi palauttaa avaimet pankille halutessaan. Tästä voi sitten muodostua tappioita pankille.

  Toinen ongelma on öljyhiekka yritykset. Käytännössä niiden tuotantokustannukset ovat 50 $ tietämillä ja nykyisillä öljyn hinnoilla toiminta ei ole kannattavaa. Öljyhiekassa on ollut investointi buumi ja sitä kautta Amerikkalaisilla pankeilla paljon lainoja. Wells Fargo alaskirjasi näitä lainoja.

  Nämä riskit varmasti näkyvät kurssissa.

  VastaaPoista
 3. Great minds... jne. Pari viikkoa seuraillut ja lueskellut WFC:n tarinaa. Kovasti polttelisi näillä hinnoillaa aloittaa positio. Pitänee katsella vielä. Walmartissakin tosin missasin sauman oman kirjoitukseni jälkeen...

  VastaaPoista
 4. Hankalta näyttäät tilanne ja sellaisessa tilanteessa usein tulee tehtyä hyviä sijoituksia. Aina pienen peleon ollessa vallalla on yleensä hyvä tilanne.

  Sijoittamisessa ei pidä miettiä menetettyjä tilauksuuksia vaan suunnata katse tulevaisuuteen.

  VastaaPoista