torstai 7. huhtikuuta 2016

Trendin suunta?

Markkinat ovat nyt varsin mielenkiintoisessa tilanteessa teknisesti. S&P500 indeksi on mielestäni maailman pääindeksi ja näyttää ainakin toistaiseksi suuntaa muille.


Indeksi on kohonnut maaliskuun puolivälissä 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle (keltainen) ja pysynyt siellä kohta kuukauden.  Nyt exponentiaalinen 50 päivän liukuvakeskiarvo on lähestynyt 200 päivän exponentiaalista keskiarvoa alhaalta päin. Tämä yksi varhainen merkki nousutrendistä. Sama on toki tapahtunut joulukuun puolivälissä 2015, mutta silloin indeksi oli tulossa alaspäin RSI:n perusteella. Nyt, vaikka indeksi on yli ostetussa tilassa RSI:n trendi ei ole alaspäin. Joulukuussa on saatu voimakas laskupäivä isolla vaihdolla indeksin lävistettyä 200 päivän liukuva keskiarvon (punainen korkea tolppa), kun taas nyt on saatu voimakas vaihto ja nousu päivä indeksin leikatessa alhaalta ylös 200 päivän liukuvan keskiarvon (Vihreä tolppa).

2 kommenttia:

  1. 50 EMA läpäiseen todennäköisesti tänään 200 EMA:n.

    VastaaPoista
  2. 25.4.2016 50 päivän liukuvakeskiarvo nousi 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle. Tällä määritelmällä ollaan nousutrendissä.

    VastaaPoista