torstai 21. syyskuuta 2017

Huomioita Taalerista

Laitetaan Taalerista pari juttua muistiin jottei pääse unohtumaan ja saadaan yleiset tunnelmat tilanteesta muistiin.

Fellow Finance laajentaa palvelunsa Saksaan. Taaleri omistaa Fellow Financesta 40% ja Saksa on markkinana kohtuullisen kokoinen. Uskon näissä palveluissa suuruuden ekonomiaan. Fellow Finance on omien sanojen mukaan pohjoismaiden suurin vertaislainapalvelu ja kasvaa siitä. Lainamarkkinat perustuvat luottamukseen ja paras keino siihen tuttavien kokemukset. Tästä seuraa, että iso saa ilmaista mainosta.

Lainaus Taalerin pörssi tiedotteesta: ”Taaleri kirjaa lisäkauppahinnan viime vuonna myydystä Ratinperän tuulipuistosta. Jämijärvellä sijaitseva Ratinperän tuulipuisto oli Taalerin kehittämä tuulivoimahanke, joka myytiin viime vuonna. Kaupan ehtojen mukaan Taaleri oli tiettyjen ehtojen toteutuessa oikeutettu lisäkauppahintaan.

Lisäkauppahinnan tulosvaikutus on noin 3,1 miljoonaa euroa. Taaleri ei muuta tälle vuodelle antamaansa tulosohjau
sta.”
Omat ajatukset tästä ovat, että tervetullut lisä yhtiön tuloihin. Seuraavaksi mietityttä mistä nämä rahat tulivat? Tyypillistä Taaleria, rahaa napsitaan sieltä täältä. Mukavaa olla osakkeenomistaja eikä tilanne vaikuta tulevaisuutta ajatellen huonolta, kun 3,1 miljoonan lisätulo ei aiheuta mitään tarvetta muuttaa ohjeistusta.

Taaleri rakentaa tämän lisäksi data keskuksen yhteistyössä pääomasijoitusyhtiö Pontoksen ja palvelukeskusyhtiö Ficolon kanssa. Palvelut ovat data operaattoreille ja yrityksille, jotka tarvitsevat konesalitilaa tai pilvipalvelutilaa.

Lainausta” Suomi on ihanteellinen paikka datakeskuksille sekä ilmaston, energian saannin että maaperän vakauden vuoksi, mikä alentaa operointikustannuksia. Lisäksi Suomi sijaitsee optimaalisesti Euroopan ja Aasian välillä ajatellen mannertenvälisiä tietoliikenteen valtaväyliä. Datakeskus täyttää globaalien toimijoiden kriteerit ja vastikään rakennetut C-Lion-merikaapeliyhteydet sekä suunnitteilla oleva Koillisväylän kaapeli varmistavat yhteydet kansainvälisiin yhteyspisteisiin Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Taaleri näkemykseni mukaan hyppää mukaan yhteen tai ehkä kahteen megatrendiin. Datan kasvu on yksi megatrendi toinen on mahdolliset vakaat pilvipalveluyhteydet. Suomessa ei ole hurrigaaneja, maanjäristyksiä ja tsunameita. Olemme Pohjois-Korean ohjusten ulottumattomissa. Meillä on oma kielellinen turva tietotekniikassa. Uskon, että pilvipalveluiden määrä ja datan määrä kasvaa tulevaisuudessa samoin tarve varastoida dataa turvallisesti. Taaleri on nyt mukana tässä ja mielenkiinnolla odottelen tuleeko asian ympärille oma rahasto. Ficolo käyttää palveluissaan uusituvaa energiaa ja kukahan on tähän luonnollinen toimittaja. Palvelukeskukset tarvitsevat jäähdytystä ja Taalerin yhteistyökumppani Lämpötalous tekee kaukolämmön uusintoja, kuten myös yhtiön rahastokiertotalous. Maailma muuttuu ja Taaleri on mielestäni mukana kelkassa mukavasti. Positiivista on pukannut mukavasti viimeajat. Olen lisäillyt yhtiötä salkkuun viimeksi eilen hintaan 10.02€. Ostin yhtiötä 10,80€ tasolta positiivisen tulosvaroituksen jälkeen.


Muita kirjoituksia yhtiöstä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti