torstai 6. kesäkuuta 2013

Salkun huoltoa 2

Halpojen laajasti osakemarkkinoita kaatavien indeksisijoitusten osuus on laskenut salkussani pikkuhiljaa. Samalla osakepino on noussut ja kiinteistöjen osuus on laskenut. Koin tilaisuuteni tulleen ja olen jo aiemmin lisännyt korko ETF ja nyt lisäsin vielä SPDR Barclays Capital High Yield Bondia(JNK) hintaan 40,08$. Rahaston osinkoa viilattiin hieman alas, mutta ostin sitä silti salkkuuni lisää. USA:n taloudesta on tullut viime ajat kohtuullisen positiivista uutista ja uuden nousun ennustuksia on tullut aika tiheään. Yleensä USA menee eturintamassa ja muut tulee perässä. Mikäli näin käy tietää se yleensä paranevaa tuottoa roskalainoissa. Toisaalta tämä sijoitus on taaloissa jolla on mielestäni edellytykset vahvistua suhteessa Euroon. Mm. Nalle Wahlroos kehoitti shorttaamaan Euroa suhteessa dollariin. Tätä taustaa vasten tällä sijoituksella on kohtuulliset tulevaisuuden näkymät.  

Toisena uutena sijoituksena salkkuuni tuli SPDR Dow Jones Global Real Estate (RWO) hintaan 43,19 $. Saman rahaston Net Asset Value on 43,69$, joten sain hieman maksamaani hintaa enemmän osakkeita.  ETF:n kustannukset ovat 0,5% vuodessa, siedettävät, vaikka ei EFT:ien halvimpia. Halusin salkkuuni koko maailman kattavaa indeksiä ja RWO valikoitui salkkuuni, kun nykyiset sijoitukseni ovat painottuneet Aasiaan ja Suomeen.

Mainittujen lisäksi uutena hankintana salkkuuni tuli Outotec, jota tarkoitus tarkastella erikseen. Salkussani on kesän tultua alkanut tapahtumaan ja olen löytänyt mukavasti houkuttelevia ostokohteita. Tulen todennäköisesti jatkamaan salkkuni huoltoa aktiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti