perjantai 7. kesäkuuta 2013

Osto Outotec

Outotecin arvostus on hiipinyt minua kiinnostavalle tasolle. Teknisen analyysin menetelmät huutavat hoosiannaa ja kehottavat myymään. Osake alkaa olla ylimyydyssä tilassa. Vastakkaisia näkemyksiä alkaa olla myös paljon: Inderes, Investech, Pohjolan parhaat. Tapiolan Top 10 osakkeissa  Outotec on ollut jo 26.2 alkaen. Teknisesti 50 päivän liukuva keskiarvo lähestyy 200 päivän liukuvaa keskiarvoa. Outotec on noussut esille shortatuimpien listalla ja Arvo Paperin sivuilla näkyvästi esillä.

Itseltäni Outotec puuttui salkusta ja tein ensimmäisen ostoni hintaan 10,16€ ja tänään on varmasti toteutunut osto hintaa 9,90€. 10 euron tietämillä oli vahvaa volatiliteettiä ja voi olla käännepiste. Nyt kuitenkin shortit oli nousseet yli 10% ja listalle tuli uutena tulokkaana UBS.

Mielestäni 11 P/e Outotecin kaltaiselle kasvuyhtiölle on aika matala. Useassa yhteydessä siitä puhutaan Helsingin pörssin laatuyhtiönä. Raaka-aineiden hinnat ovat laskeneet ja se näkynee tulevaisuudessa mahdollisesti Outotecin tilauksissa. Yhtiön ohjeistus oli edellisen tuloksen yhteydessä maltillinen. Nyt hinnoittelu viittaa eroon ohjeistuksen kanssa. Outotecin rekrytointilista on edelleen pitkä eikä viittaa merkittävään muutokseen suhdanteessa. Osingon jako on ollut erittäin maltillista ja edellytykset nostoon ovat olemassa, vaikka tuloskehityksen kasvu lakkaisi.

Mielenkiinnolla seuraan Outotecin menoa. Tätä kirjoittaessa hinta oli alle molempien hankintahintojen aika selvästi. nyt se kivunnut 9,90€. Tälle päivää Outotec ei ole päätynyt enää Kauppalehden vaihdetuimpien listalle.


Analyysi Outotecistä: Vähemmän on Enemmän

2 kommenttia:

  1. Vielä on Outotec joutunut hieman antautumaan noista ostohinnoista, mutta pidemmän aikavälin tuottoihin sillä ei ole niin suurta vaikutusta. Tämä yritys taitaa olla prosentuaalisesti lähimpänä omia ostotasojani, mutta silti edelleen niin kaukana. Mielenkiinnolla seuraan mitä lähikuukausina tapahtuu..

    VastaaPoista
  2. Oma ostoni toteutui hintaan 9,88 € ja Outotec on tosiaan tippunut lisää. Pitänee raottaa kukkaron nöyrejä lisää. Laskua on ollut laajalla rintamalla ja itse olen laittanut haulikon laulamaan. Ostoja tullut lisää myös rahastopuolelle. Pitää vähän aikaa nyt tarkastella tilannetta, missä ne herkullisimmat apajat ovat.

    VastaaPoista