maanantai 16. syyskuuta 2013

Salkun tuotto elokuussa 2013

Salkun tuotto elokuussa -1,38%, vuoden alusta 8,12%.

Osingot 91,85€. Kasvua edellisen vuoden elokuuhun 84,44%.

Salkun suurista sijoituksista Vanguard Emerging Markets ETF, IShares JP Morgan Emerging Markets Bond ETF, Walmart ja IBM ei mikään tuottanut oikein hyvin. Toisaalta osingot ovat nousussa ja siinä oma osansa ovat I Shraes JP Emerging Markets Bond ETF ja IBM. Kolmantena osinkoja nostava tekijänä oli  osinkonsa elokuussa maksaneet suomalaiset Revenio ja Dovre. Salkkuni on jatkanut muokkautumistaan haluamaani suuntaan ja levollisin mielin katson tulevaisuuteen. Mielessäni pyörivät lisäostot hetken aikaa, mutta empimiseni johti siihen, että ostokohteet nousivat niin paljon, että lisäostot jäivät tekemättä.   

2 kommenttia:

  1. Eipä yhden kuukauden tuotoilla ole juuri väliä pitkän aikavälin sijoituksia tarkastellessa, joten jatka vaan kuten aina ennenkin. Osinkojen kasvu on hyvässä vauhdissa, joten hyvinhän sulla näyttää menevän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommnetista. Näissä tulee aina hyvää miettimisen aihetta. On käynyt mielessä, että teksisi seurantaa harvemmalla välillä, mutta kuukausi syklillä tahtoo tulla paremmin esille yksittäiset huonosti menneet sijoitukset ja juuri tuo osinkojen kasvu on merkityksellinen asia. Tosin tällä sijoitussalkulla moni kuukausi nousee yksittäisellä lisäostolla huomattavasti. Kuukausituotto katsauksella saa ajatuksia salkun kokonaisuuteen ja pois yksittäisestä yhtiöstä, vaikka sinänsä yhdellä kuukaudella ei suurta merkitystä pitkällä aikajänteellä.

    VastaaPoista