keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tilinpäätös 2013

Tilinpäätöksen aluksi raportoin tuoton joulukuulta ja koko vuodelta.

Salkun tuotto joulukuussa -0,26%%, vuosi 2013 tuotto 11,43%.

Osingot joulukuussa 239,28€. Kasvua edellisen vuoden joulukuuhun 39,73%. Osingot koko vuosi 2013 2226 €, kasvua 31%.

Olen onnistunut ylittämään hivenen tuottotavoitteeni 8% vuosi tasolla. Tämä on hiukan enemmän kuin mitä yhdistelmä rahastoille 80% osakkeissa 20 % korkosijoituksissa yleensä luvataan. Verrattuna taas salkkuni yhdistelmärahastoon Tapiola maailma 80, joka tuotti 14,9%(Lähde: Morningstar) niin voin tässä todeta ammattilaisten päihittäneen minut. Jälleen tämän rahaston kohdalla joudun toteamaan, että kannattaako rahoja sijoittaa itse ollenkaan.

En ole ihan pystynyt säästämään tavoitteiden mukaista summaa vuositasolla, tosin en ole jäänyt summasta kovin kauaksi ja mielestäni ei kannata hötkyillä vain sen vuoksi, että säästötavoite jäi saavuttamatta. Tosin menoni ovat olleet hiukan korkeammalla tasolla kuin aiemmin ja voisi pohtia mistä säästää,. Tosin säännöllisten tulojeni tulospalkkio on siirtynyt maksettavaksi kokonaisuudessaan ensivuoden puolelle, kun aiemmin osa saatiin jo edellisen vuoden puolella. Jatkan tutulla tiellä tehden säännöllisiä sijoituksia huomioiden sijoitusten arvostustason. Summat tulevat nousemaan mikäli arvostus taso laskee.

Aluksi minulla oli tarkoitus tässä yhteydessä tehdä salkulle tuotto tarkastelua ainakin suurimpien sijoitusten osalta. Tarkastelin suurimpia sijoituksia hiljattain, joten teen pienen pohdinnan tarkastelenko muita pienempiä sijoituksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti