perjantai 24. huhtikuuta 2015

Dovre

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palveluiden toimittaja. Dovre Group -konsernin liiketoimintaryhmät ovat Project Personnel ja Consulting. Vuonna 2013 Dovre Group -konsernin liikevaihto oli 98,9 miljoonaa euroa. Maailmanlaajuisesti konsernissa toimii yli 480 henkilöä.

Dovre Group ja norjalainen Norwegian Petroleum Consultants Group AS (NPC Group AS) ovat 3.3.2015 allekirjoittaneet yhtiöiden yhdistymistä koskevan ehdollisen sopimuksen, jonka mukaan 100 % NPC Group AS:n osakkeista siirtyy Dovre Groupin omistukseen, minkä vastikkeena Dovre Group antaa suunnatulla annilla 36 453 018 uutta Dovre Groupin osaketta NPC Group AS:n myyjille. NPC Group AS:n myyjille annettavat uudet osakkeet vastaavat 36,5 % Dovre Groupin kaikista osakkeista ja äänistä sopimuksen toteutumisen jälkeen.

Tämän jälkeen yhtiökokous on pidetty ja järjestely on siellä hyväksytty. Dovren vanhojen osakkeiden omistajat ovat oikeutettuja 0,06 € lisäosinkoon.

Yhtiön kurssi tipahti varsinaisen  osingon irtoamisen myötä ja siinä oli ilmeisesti tulospelkoja Q1 tuloksesta tai yritysjärjestelystä. Tällä hetkellä osake on selvästi ylimyydyssä tilassa. Ostamalla osaketta voi olla oikeutettu useisiin etuihin, joilla voi olla kurssia kohottava vaikutus. Osakeanti, jolla voi kasvattaa määräysvaltaa. Oleellisempaa on kuitenkin vain vanhempien osakkeiden oikeus 0,06 € osinkoon, joka osto kurssille 12,5%. Mikäli osinko päätetään maksaa, se johtaa välittömästi nykyistä kurssia korkeampaan kurssiin mikäli vanhoja osinkoon oikeuttavia osakkeita on mahdollista siinä vaiheessa ostaa.

Öljyn maailman markkinahinta vielä varjostaa Dovren näkymiä, mutta kauppa on hyvä askel kasvun tiellä. Tällä hetkellä on kolme tekijää, jotka voivat ajaa yhtiön kurssia ylös, kaupan myötä kasvu, lisäosinko ja öljyn hinnan nousu. Dovre ilmoitti, että se on valittu Fronytica Advantage AS:n sopimus toimttajaksi. Tämäkään ei ole tuloksen kannalta huono asia. Näiden tietojen pohjalta lisäsin Dovrea 23.4.2015 hintaan 0,48€.

Olen arvioinut yhtiön tilannetta aiemmassa kirjoituksessani Salkun alle 2% painolla olevat osakesijoitukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti