tiistai 22. elokuuta 2017

Taas ihmetyttää bloggerin suosituimmat tekstit

Kirjoitin joku aika sitten kirjoituksen Blogin oikeasti suositut tekstit. Keräsin siihen tekstejä, joita oli luettu paljon tekstit osion mukaan. Nyt edellistä tekstiä kirjoittaessani sattui ihmeellisyys silmään. Alla kuva aiheesta:
Tekstiosion katseluiden mukaan siis kirjoitustani osinkoaristokraateista on luettu enemmän. Ajatuksia Fingerprint Cardsista on katsottu 10 kertaa vähemmän. No ei tässä vielä kaikki, yksi kuva lisää.Kirjoitusta H&M analyysiä on luettu 1336 kertaa. Juttua osinkoaristokraateista on luettu 1385 kertaa ja Ajatuksia Fingerprint Cardsista 1375 kertaa. Nyt kun katson blogini laidasta suosituimmat tekstit, H&M juttu on jostain syystä suosituin. Fingerprint Cards juttu on listalla, mutta eniten lukukertoja omaava Ajatuksia osinkoaristokraateista ei näy koko listalla. Tämä herätti hiukan kiinnostustani ja katselin sitten viikon ja kuukauden tilastoista luetuimpia vanhempia tekstejä. Siellä oli esillä juttu Kondratieffin sykli. Kuva:


Juttua on katsottu 1732 kertaa. Minusta tämä järjestys suosituimmissa teksteissä on todella mielenkiintoinen. Poimin umpimähkään neljä mielestäni suositttua tekstiä ja niistä kaksi löytyy listalta ja ne ovat vähiten luettuja! Edelleen, jos katson tilastoista päivän suosituimpia tekstejä siltä löytyy osinkoaristokraatit ja Kondratieffein sykli. Viikon suosituimmista löytyy Kondratieffien sykli, mutta ei löydy huhua. No sitten huomasin vielä yhden mielenkiintoisen asian. Fingerprint Cards huhu pysyy sitkeästi listalla 1042 lukukerralla tilastojen mukaan. Salkun kuusi suurinta osakesijoitusta 1.11.2015 taas on välillä huhun alapuolella esimerkkinä 1041 lukukerralla. Sitkeästi se kuitenkin aina kipeää Finger huhun ohitse. Tästä siis voidaan tehdä seuraavat johtopäätökset:

1. Kuuden suurimman lukukerrat jostain syystä vähenee
2. Kuutta suurinta sijoitusta luetaan tai klikataan.
3. Fingerprint Cards huhua ei klikata.
4. Kuusi suurinta sijoitusta viime aikaisten klikkausten perusteella suositumpi

Kohta 4 vahvistuu katsomalla tekstiosiosta lukumäärät, tekstiä on luettu 1566 kertaa.

Minulle on suositeltu google analyticsiä tilastojen analysointiin. En ole edelleenkään saanut aikaiseksi ottaa sitä käyttöön. Teen blogia omiin sijoitustarkoituksiin ja en halua uhrata aikaani analysointiin kovin hirveästi. Tämän kirjoituksen nostin enemmän esille siksi, että haluan itselleni ja lukioille näkyviin kohtuullisen keskeisellä paikalla ylhäällä blogin oikeassa reunassa suositut ja kiinnostavat jutut. Nyt minua häiritsee, että siinä on mielestäni näkyvissä juttu, joka ei ole suosittu. Toiseksi minusta Kondratieffin sykli ja Ajatuksia osinkoaristokraateista kirjoituksissa on huomattavasti enemmän asiaa kuin Fingerprint Cards huhu kirjoituksessa. Huhu kirjoitus on sellainen joka luetaan kerran. Muihin voidaan palata jälkikäteen. Sisältö mielessä toivoisin noiden toisten kirjoitusten olevan näkyvissä. Ovatko arvoisat blogini lukijat samaa mieltä?

5 kommenttia:

 1. Bloggerin tilastot eivät myöskään pidä paikkaansa. Itse olen asentanut analyticsin ja luvut heittävät ihan "vaan" sadoilla tuhansilla, kun katsoo esim. kaikkien sivujen katseluiden määrää... Todennäköisesti sunkin tekstejä on luettu huomattavasti enemmän kuin mitä Blogger antaa ymmärtää...

  VastaaPoista
 2. Google Analytics vaatii pientä säätöä ennen kuin sillä saa luotettavia tuloksia, mutta sen jälkeen se on kyllä äärettömän hyödyllinen ja tehokas työkalu kävijämäärien seuraamiseen. Hyvät ohjeet spam-liikenteen suodattamiseen löytyy täältä.

  Tietenkään Google Analytics ei millään tavoin auta siinä, että haluaisit suosituille teksteille enemmän näkyvyyttä blogisivuilla. Bloggerin kävijätilastointi on tosi epätarkkaa ja luulenpa, ettei Googlella ole intressejä tehdä siitä yhtään parempaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset vastauksista. No absoluuttinen kävijämäärä tietäminen ei ole minulle tärkeä asia. Sen tiedän, että kävijämääräni on huomattava. Olen saanut useammista blogeista ulkomaita myöten kiitoksia lisäämisestä blogrolliin tai jutun linkkaamisesta.

  Olen saanut jonkunlaisen käsityksen kiinnostavista aiheista. Tiedän, että päivitysaktiivisuus vaikuttaa kävijöihin eniten ja siinä mielessä kulutan aikani mieluummin uusien tekstien tekemiseen. Itse asiassá tällä hetkellä on monta juttua jonossa itsellä kirjaamatta muistiin. Google Analyticsin "säätö" on asia mihin en nyt halua aikaani käyttää. Kiitokset tuosta ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. Jutussa oli virheellisesti puhuttu Fingerprint Cards huhusta, kun juttu ajatuksia. Tuo mainittu Fingerprint Cards huhu on katseltu tekstiosion mukaan vain 1245 kertaa.

  Toinen havainto tännekin ylös. Kondratievin sykliä on nyt vuorokausi kirjoituksen jälkeen katseltu tekstiosion mukaan 1740 kertaa eli 8 kertaa lisää. Ajatuksia Fingerprint Cardsista taas 1376 kertaa eli ainoastaan yksi lisäkatselu. Tilastojen mukaan päivän luetuimmissä ei näy kuitenkaan syystä tai toiseksta Kondratieffien sykliä. Siellä näkyy kuitenkin Ajatuksia osinkoaristokraateista viidellä lukukerralla. Tekstiosion mukaan sitä on katseltu 1398 kertaa eli se on saanut 13 lukukertaa lisää eilisestä.

  Itse en usko, että tässä kysy mistään spämmiliinkenteestä. Epäilen, että joku on käynyt useampaan kertaan vilkuilemassa saman jutun samasta IP:stä ja blogger ei sitä luokittele erilliseksi lukukerraksi.

  VastaaPoista