maanantai 28. toukokuuta 2018

Suunnitelma 2 Nordnetin 1 € osinkokampanjaan

Koska Nordnetin kampanja koskee ainoastaan ostotoimeksiantoja, joudun muokkaamaan suunnitelmaani. Katselin salkkuani hiukan lisää ja löysin pari mahdollista myyntikohdetta.

1. Kone

Ostin Konetta maaliskuussa osingon irtoamisen jälkeen. Erä oli suurempi kuin olin suunnitellut. Nyt Kone on aika sopivasti yliostetussa tilassa ja voin myydä erä voitolla ja osto erä muuttuu tavoitteen mukaiseksi.

Koneelta on tullut hiljattain ihan hyviä uutisia sen tehdessä hisseihin kännykällä toimivat lukitukset yhteistyönä. Dollarin vahvistuminen on samoin hyväksi Koneelle. Yhtiön kasvu on yskinyt ja yli 20 P/E on korkeahko yhtiölle, jonka kasvu on vaatimatonta. Koneen kevennys voisi olla perusteltua. Tarkoituksena jättää Konetta edelleen laatuyhtiönä salkkuun.

2. Konecranes

Konecranes teki ison yrityskaupan ostaen Terexin. Tämä antaa hyvät mahdollisuudet kasvuun. Viimeisin tulos oli pehmeähkö vahvistunut dollari saattoi olla osa syynä tulokselle. Ostin potin Konecranesia maaraskuussa, kun yhtiö oli mielestäni halpa. Olen saanut erästä osingot ja olen lähellä +/- tilannetta erityisesti sen jälkeen, kun olen saanut tappiollisesta myynnistä verovähennykset. Syklisenä yhtiönä mielestäni Kone Cranesin keventäminen on perusteltua. Tarkoitus jättää Konecranesia edelleen laatuyhtiönä salkkuun.

Muut toimet:

Tämän lisäksi ostan Exel Composites yhtiötä, joka yli myyty. Myyn myöhemmin pienentäen positioni yhtiössä, mikäli yli myydystä tilasta noustaan. Hankinnat on tarkoitus rahoittaa näillä myyneillä.

Nämä pohdinnat ovat lisäyksiä edelliseen ja mietintä mistä tarvittaessa voisin irrottaa rahaa ostoihin. Nämä henkilökohtaisia suunnitelmia eikä pidä tulkita sijoitus tai myyntisuositukseksi. Tässä takana pieni käteisen määrän nosto ja mahdollinen paluu sitten omistajaksi alemmalta tasolta.

Kirjoitukseen liittyvä aiempi suunnitelma: Suunnitelma Nordnetin 1 € osinkokampanjaan

2 kommenttia:

  1. Oletko sijoittanut yhtään kryptovaluuttoihin? Itse olen sijoittanut pieniä määriä Bitcoiniin ja Cardano nimiseen valuuttaan. Tein ohjeet miten noita saa ostettua https://medium.com/@anonymouscryptoinvestor/n%C3%A4in-binanceen-rekister%C3%B6ityminen-onnistuu-e0c530b45b52

    VastaaPoista
  2. En ole sijoittanut kryptovaluutaan. Mielestäni lähtökohatisesti valuutta on vaidannan väline, ei sijoitus. Kukaan ei työtä valuttalle, mutta esimerkkinä pörssiyhtiölle useampi ihminen tekee yleensä työtä. Kryptovaluutat sitten vähän huonosti täyttää valuutan kriteerit, koska niillä ei voi ostaa oikein mistään muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

    Voihan joku tietysti ajatella, että koneet tekevät töitä louhiessaan valuuttaa. Tämä vaikuttaa sitten kovasti samanlaiselta tarinalta kuin surullisen kuuluisa WIn Capita. Siinäkin kone vaihtoi valuuttaa ja teki omaisuutta. Tämä on sitten olla summa peliä, jossa toinen voittaa ja toinen häviää. Mistään ei tule lisää rahaa systeemiin.

    VastaaPoista