keskiviikko 7. elokuuta 2013

Salkun tuotto heinäkuussa 2013

Salkun tuotto heinäkuussa 2,77%, vuoden alusta 8,98%.

Osingot 195,73€. Kasvua edellisen vuoden heinäkuuhun 128,71%.

Osinkojen kasvu johtui osaksi lisääntyneestä osinkoa maksavien ETF:ien määrästä ja osaksi osinkojen maksun siirtymisestä kesäkuulta heinäkuulle. Kun osingot kasvoivat kesäkuussakin voi tätä pitää erinomaisena tuloksena. osinkojen kasvu johtaa yleensä pidemmän päälle sijoitusten arvon nousuun.

Salkku nousi aika mukavasti 2,78%. Salkkuuni mahtui silti aika monta suurta sijoitusta, jotka laskivat tai matelivat paikoillaan. ETF korkosijoitukseni kehittyvien maiden korkoihin ja yrityslainoihin ottivat siipensä aika rajusti korkojen nousun seurauksena ja toiseksi euron vahvistumisen dollariin nähden takia. Tällä hetkellä arvostus näyttää entistä huouttelevammalta ja tarkastelen mahdollisia lisäostoja näihin. Tosin kehittyvien markkinoiden korkojen paino on melkoisen korkealla salkussani. Mikäli euro kriisiä ei ole vielä naputeltu loppuun voi tässä tulla vielä eteen valuuttakurssien kautta hyviä aikoja.

Lisäostojen kautta Vanguard Emerging Marketsin, IBM:n ja Outotecin osuus on noussut kohtuulliseksi salkussani. Nämä sijoitukset ovat viime ajat madelleet paikallaan tai lasketelleet ja suoriutuivat todennäköisesti indeksiä heikommin. Suuria negatiivisia muutoksia en näiden sijoitusten suhteen havainnut. Toki tummia pilviä on ollut Kiinan talouden ja kaivosteollisuuden ympärillä. Silti näen näiden sijoitusten houkuttelevuuden suhteissa muihin kasvaneen. Hiukan odottamalla olisi saanut myytyä useamman sijoituksen myytä parempaan hintaan. Tällä hetkellä ehkä eniten harmittaa Pitney&Bowesin myynti. Tulos oli odotettua parempi ja tulevaisuus näyttää tällä hetkellä paremmalta. IBM on nyt paremmassa tarjouksessa kuin ostohetkellä. No, katse tulevaisuuteen pidemmällä aika jänteellä. Olen tyytyväinen salkkuni viimeaikaisin muutoksiin tulevaisuutta ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti