torstai 15. elokuuta 2013

Myynti Outotec

Kevensin Outotec positiota hintaan 10,02 €. Outotecin osuus salkussani on kurssinousun myötä nousut melkoisen suureksi. Vaikka osakkeen arvostus sinänsä minua houkuttelevalla tasolla, minusta kurssi nousi turhan äkkiä noin korkealle. Myin vähän osakkeita ja asetin pilkin reilun euron alemmalle tasolle odottamaan lyhyeksimyyjien toimia.

Kokonaisuutena olen seuraillut suurella mielenkiinnolla Outotecin tapahtumia viime aikoina. Poju on lisäillyt salkkuunsa Outotecia Heinäkuun aikana yhtiöllään Tamares Nordic Investments Bv  ja samaten valtion eläkevakuutus rahasto. Molempien uskon olevan liikkeellä pitkällä aika jänteellä. Arvopaperin verkkoversiossa kerrottiin jutussa Outotecia shortataan päämärkänä seuraavaa:  "Osakelainoja välittävän Lago Kapitalin mukaan Outotecin osakkeita on tällä hetkellä lainassa 41 miljoonaa kappaletta. Se on noin 22,4 prosenttia koko osakekannasta, mikä on aivan käsittämätön määrä.

Osakelainoja käytetään myös muihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi johdannaispositioiden suojaukseen sekä toimitushäiriöiden paikkaamiseen, mutta suurin osa lainoista menee kuitenkin shorttaajille.

Valtava kysyntä on myös nostanut Outoecin osakelainoista maksettavan vuotuista preemiota. Lago Kapitalin mukaan lainoista on saanut korkeimmillaan maksaa jopa yli viiden prosentin preemioita.

Vielä kolmisen viikkoa sitten Outotecin preemiot liikkuivat noin 1,5 prosentissa.

Shorttaajilla on siis hyvin vahva näkemys siitä, että kaivossektori sakkaa vauhdilla alhaisten raaka-aineiden hintojen ja etenkin Kiinan talouskasvun hidastumisen vuoksi.

Vuoden alusta Outotecin osake on laskenut jo 14,5 prosenttia ja helmikuun huipuista jo yli 30 prosenttia."

Kurssi on noussut noista päivistä, joten tilanne on erittäin mielenkiintoinen. Vaihto on ollut viimeajat hienoisessa laskussa ja lisäsksi kurssi on punnertanut ensimmäistä kertaa 50 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle puoleen vuoteen. Saa nähdä tuleeko vielä myynti tulvaa? Sitä itse odottelen pilkkeineni. Vastaavasti voin vielä kentää positiotani, mikäli kurssi nousee yli 11 euron. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti