maanantai 11. marraskuuta 2013

Salkun korkosijoitusten tarkastelua 21.10.2013

Päivitin salkkuni allokaation hiljattain ja jälleen on aika tarkastella salkun sijoitukset lävitse. Aloitus tulee korkosijoituksista, joita salkkuni kaipaa lisää, mutta alhaisen korkotason takia en ole nähnyt niiden lisäämistä järkeväksi.

Lyhyt korko

Salkussani on kolme lyhyen koron sijoitusta Seligson& Co Rahamarkkina rahamarkkina AAA, Tapiola Kassakorko ja OP-Dollari. USA:n ja nyt EKP:n laskettua korkonsa ennätys alas kummoisia tuottoja ei ole täältä odotettavissa, joten olen tyytyväinen 2,75% osuuteen sijoitussalkusta. Joitakin Euroja noista on mahdollista saada kotiinpäin huomioiden verot ja hivenen parempi korko kuin säästötilillä tai määräaikaisilla tileillä. Etuna myös rahojen mahdollisuus ottaa käyttöön tarpeen tullen eikä tarvita jatkuvaa määräaikaisten talletusten uusintaa. Olen kohtuullisen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Rahastot ovat edullisia kustannuksiltaan lukuun ottamatta ehkä OP dollaria. Se voi karsiutua salkusta sopivan tilaisuuden tullen.


Pitkät korot

Suurin sijoitus pitkissä koroissa on Ishares JP Morgan USD Emerging Markets eli kehittyvien markkinoiden korkorahasto 6,4% painolla salkustani. Sijoituskohteena kehittyvien markkinoiden korot ovat edelleen mielenkiintoinen. Olen harkinnut jopa hiukan lisääväni omistuksia kehittyvien markkinoiden korkoon. Rahasto on selvästi salkkuni suurin sijoitus ja olen miettinyt kannattaako osuutta enää nostaa. Olen tyytyväinen rahaston tapaan tuoda tasaista kuukausittaista kassavirtaa. Lisäksi olen pohtinut osasijoituksista tehdä yrityskorkoon tai jopa high yield lainoihin kehittyville markkinoille.

Toiseksi suurin korkosijoitukseni on SPDR Barclays Capital High Yield Bond. Rahastosta saan kuukausittain hankinta hinnalleni kohtuullista osinkoa. Rahastostolla on ollut miellyttävä ominaisuus yleensä kriisin hetkellä maksaa korkeampaa osinkoa dollarin vahvistuessa. Tilanne tämän rahaston kohdalla on hyvin samanlainen kuin edellä. Sen osuus salkusta on kohtuullinen, enkä haluisia enää nostaa sen osuutta yksittäisenä sijoituksena.

Seligsonin korko rahastot Euro Corporate Bond ja Euro-Obligaatio ovat salkkuni tukijalkoja. Euroalueen koroilla on pääsääntöisesti nähdäkseni suunta tulevaisuudessa ylöspäin jollakin aika taululla, joten suunnitelmissa ei ole ainakaan suuria lisäyksiä, toisaalta en ole ajatellut tehdä merkittäviä myyntejäkään.


OP:n Korkosalkkuun en ole ollut tyytyväinen sijoituksena. LähiTapiola pitkän koron ehdin jo myydä pois kohtuullisen hintavana korkosijoituksena. OP Korkosalkku on yksi myynti ehdokkaista listan jatkona. Tällä hetkellä allokaationi näyttää kaipaavan korkosijoituksia enemmän kuin myyntejä. Olen tilanteessa vähän odottavalla kannalla, en halua tehdä lisää korkosijoituksia alhaisella korkotasolla, mutta en halua myydäkään. Kun ei tiedä mitä tehdä on parempi, kun ei tee mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti