torstai 7. marraskuuta 2013

Myynti Outotec

Kevensin Outotec positiota hintaan 8,06 € 7.11.2013. Outotecin osuus salkussani on noussut kohtuullisen suureksi. Vaikka osakkeen arvostus sinänsä minua houkuttelevalla tasolla, haluan laskea osakkeen osuutta salkussa. Outotec pysyy edelleen tiukassa seurannassa ja mikäli kurssi laskee jälleen edellisen ostoni hinnan 7,71€ alan miettiä lisäostoja. Uusia tilauksia ei ole julkaistu lähiaikoina ja tulosvaroituksen uhka kasvaa sitä myöten, joka hivenen hidastaa minun toimia ja pistää harkitsemaan.

Osakkeen shorttausaste on lähtenyt nopeaan laskuun viime päivinä. Osakekannasta on shortattuna enää noin 10%, kun se oli vielä jonkun aikaa sitten yli 13%:ttia.

Minulla oli ajatus tarkastella yhtiötä hiukan tarkemmin ennen seuraavia ostoja, mutta nyt sain myytyä kaupankäyntikulut huomioiden pienellä voitolla varsin nopeasti. Mikäli kurssi tipahtaa edelleen tuonne lähelle 7 euroa, niin olen valmis tekemään ostoja uudelleen. Jukka Oksaharju teki yhtiöstä varsin hyvän analyysin ja määritti ostotasokseen 6 euroa. Tämä on mielestäni varsin hyvä määritys, mutta minun on mahdoton arvioida laskeeko osake koskaan sinne. Se mahdollista, mutta pienellä tutkimisella saattoi tehdä muutamia positiivisia havaintoja. Sisäpiiri on tehnyt ostoja ja toiseksi suurin omistaja Tamares Nordic Investments on jatkanut ostojaan. Myyjissä on suurimmissa omistajissa ollut eläkerahastoja ja rahastoja. Pienellä tarkastelulla voi havaita, että institutionaaliset sijoittajia on enemmän lisäämässä kuin vähentämässä omistuksiaan. Lisäostot ovat isompaa kaliiberia kuin myynnit. Samaan aikaa ulkomaalaisomistus on laskenut kymmeniä prosentteja. Tuntuvaan laskuun vaaditaan mielestäni nyt negatiivista uutista. Toki yhdysvaltojen velkakatto tilanne alkaa taas lähestyä yhtä kriittistä hetkeä.Uskon vuoden vaihteen olevan jonkinlainen käännepiste Outotecin kurssille. Sen jälkeen rahastoilla ei ole tarvetta enää laskea yhtiön osuutta salkkujensa tilastoja varten runsaasti laskeneena osakkeena. Olen nallipyssyni kanssa valmiina Outotecin suhteen velkakaton rajan ja vuoden vaihteen lähestyessä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti