tiistai 17. maaliskuuta 2015

Osto YIT

Ostin 16.3.2015 YIT:tä hintaan 5,39. Pääsyynä on YIT:n houkutteleva arvostustaso. Itse olen katsonut luvut Reuterssissta. P/E on noin 14 pinnassa, ROE noin 12,4% riippuen katsooko aika välinä useampaa vuotta vain vuotta taaksepäin. Yhtiö on ollut hyvä osingon maksaja ja samat kasvollinen omistus jatkaa yhtiön johdossa. Caverionin entinen toimitus johtaja ja nykyinen yrityskaupoista vastaava takkasi YIT joulun alla. Samoihin aikoihin suurin omistaja Antti Herlin lisäsi omistustaan yhtiössä.

YIT kurssi on saanut kovasti siipeensä Venäjän tilanteen vuoksi ja pikaista parannusta ei lienee näköpiirissä. Marko Kaarronkirjoitus Suomalaiset suuret rakennusliikkeet kuralla? vastaa pitkälle minun ajatuksia tilanteesta. Tämä yhdistettynä korkeaan shorttausasteeseen ja suuren omistajan isohkoihin ostoihin tekee minusta tilanteen herkulliseksi. Lisäsin potin yhtiötä ja katselen tilannetta. Mahdollisessa nopeassa nousussa olen valmis keventämään jälleen positoitani, kuten toimin Outotecin kohdalla. Kova kurssinousu osinko kiimassa on mielestäni hyvin mahdollinen. 

YIT suositukset ovat lähteneet pikkuhiljaa nousuun myy tasolta, nykyisen tilanteen voi tarkistella esimerkkinä Market Nozesta. Samasta lähteestä löytyy Inderes analyysi. 

Yhtiö on kohtuullisen velkaantunut ja sen kohdalla pitä olla valmis mahdollisiin rahoitus ratkaisuihin ts. osakeantiin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti