tiistai 5. toukokuuta 2015

Salkun tuotto huhtikuussa 2015

Salkun tuotto huhtikuussa 0,15% %:ttia ja vuoden alusta 15,06%. Lähes kahdenvuoden tuotto on tullut neljässä kuukaudessa ja pistää tietysti epäilemään nousun kestävyyttä. Talouden piristymisestä Euroalueella on ollut varovaisia merkkejä. Samalla uhkakuvia Venäjän toimien ja Kreikan tilanteen vuoksi on näkyvissä. Aiheuttaako nämä sitten globaalisti talouteen ongelmia vai tuoko ne mahdollisuuksia on hyvä kysymys.

Osinkoja kilahti tilille 696,63,84 €. Osinkoja tuli 2,65% vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Salkussani tein varovaisia liikkeitä ostaen hiukan Taaleritehdasta ja Dovrea lisää ja nostaen pienyhtiö painoa kevyesti osakkeiden ollessa ylimyydyssä tilassa. Kevensin hiukan YIT yhtiön kurssin noustua rajusti maaliskuun ostoni jälkeen.


Vähän käteinen pakottaa ranteita osinkokauden jälkeen. Kovasti on alkanut tuntumaan, että kurssi nousulla olisi hengähdyksen paikka. Kupla keskustelut ovat lähteneet käyntiin. Osa pitää kuplaa koroissa, osa näkee sen osakkeissa. Buffett antoi mielestäni oivan näkemyksen. Hänen mielestään osakkeet on halpoja, jos korot pysyvät nollassa seuraavat kymmenen vuotta. Hänen mielestään bondit ovat pahemmin yliarvostettuja. Tässä ollaan mielestäni jäljillä, pitää pysyä osakkeissa niin kauan kuin löyhä rahapolitiikka jatkuu. Toisaalta löyhärahapolitiikka ei ole saanut vielä inflaatiota liikkeelle. Jos rahapolitiikkaa kiristetään iskeekö deflaatio? Silloin bondit on paras sijoitusluokka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti