torstai 7. toukokuuta 2015

iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF

iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF sijoittaa varansa pitkiin ja keskipitkiin USA:n dollaripohjaisiin  Investment Grade USA:n yrityslainoihin eli vapaasti suomennettuna vakaavaraisten yhtiöiden yrityslainoihin.  ETF:n vuotuiset kustannukset ovat 0,15%. Painotettu lainojen kuponkikorko on tällä hetkellä  4,32% ja ETF jakaa noin 3% osinkoa kuukausittain.

Lainojen suurimmat sektorit ovat pankit 28%ei-sykliset kuluttajatuotteet 15,6%, kommunikaatio 13%, energia 12%. Suurimmat lainat on JPMorgan&Chace Co. 3%, Golman Sachs Group 3%, Verizon 3%, Morgan Stanley 2,8%.

Mielestäni lainojen kuponkikorko ja ETF:n jakama osinko on kohtuullisen houkutteleva suhteessa yhtiöiden jakamaan osinkoon.  ETF:n arvo voi laskea korkojen noustessa, toisaalta samalla tuotto-odotus nousee. Korkojen nousu tuntuu yhtiöiden tuloksissa nostaen korkokustannuksia, joten se näkyy pörssikurssissa. Nykyisessä tilanteessa uskon pörssinkurssien laskuvaran olevan suurempi.


Salkkuni allokaation osakepaino on noussut korkeaksi osakkeiden nousun kautta ja toisaalta hyvällä tuottoriskisuhteella olevia korkosijoituksia on ollut hankala löytää. Erityisesti Euroopassa riskilisät ovat tippuneet alhaiselle tasolle. Mitä Kreikan tilanteessa tulee tapahtumaan on epäselvää ja tilanne tulee aiheuttamaan epävarmuutta markkinoilla. Kohinaa tulee olemaan tulevien lainojen erääntyessä. Euro on kohonnut suhteessa dollariin, mutta uusi lasku voi olla edessä. Markkinoilla nousua on ollut pitkään ja sijoitussuunnitelmasta tulee pitää kiinni. Tämän johdosta minun pitää hankkia lisää korkosijoituksia tai keventää osakepainoa. Varojen makuuttaminen ilman tuottoa tilillä ei tunnu järkevältä. Ostin iShares iBoxx $ Investment Grade Corporate Bond ETF:tä 5.5.2015 hintaan 118,58$. 

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö onko vastaavaa ETF:ää saatavissa ilman osinkojenmaksua? Verottajan ryökäle vetää liikaa välistä osingoista. Se nostaa kulut liian suuriksi, koska verot täytyy tässäkin tapauksessa kuluiksi laskea.

  VastaaPoista
 2. Sinänsä voisin itsekin tuohon kyllä sijoittaa. Näkisin kyllä tuoton vähän pienempänä: 3,38 % vuodessa, jos pidät sijoituksen "maturiteettiin" asti. Ja riski koronnoususta on aika korkea. Jos korko nousee prosentilla, niin tämä laskee noin reilut 8 %. Jos myytkin sijoituksen ennen erääntymistä, tuotto voi olla aivan jotain muuta.

  Itse en kyllä ihan vielä tähän sijoittaisi, mutta ehkä vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. En ole juuri perehtynyt osingottomiin vastaaviin. Tämä on lähinnä kannaotto siihen, että Euroalueen korkoja ja samalla valuuttaa kannattaa ehkä tämän hetken Kreikan tilanteessa välttää. Ajatuksena on, että vahvistunut euro tulee lähiaikoina heiknemään ja saan ehkä vähän odotettua korkeampaa osinkotuottoa Euroissa.Luulen, että X-trackersiltä löytyy, muistaakseni joku subprime tai siis tikkeri SUBD, jos oikein muistan

  VastaaPoista
 4. JV:lle: Sijoituksen tuotto haarukka on varmaan lähellä tuota lähitulevaiisuuden. Itse olen arvioinut, että mikäli korot nousevat USA:ssa, dollari vahvistuu euroa vastaan, joka johtaa sitten euromääräisen osingon nousuun. Tämä on hetkellinen etu, koska aikanaan sama tapahtuu euro-alueella.

  Sijoituksen kannattavuus riippuu korkojen nousun nopeudesta ja muusta taloudellisesta kehityksestä. Mikäli nykyinen deflaatio kehitys jatkuu, voivat korot olla hyvä sijoitus. Tuottoriskisuhteella mitattuna tämä tuntui omaan salkkuuni hyvältä.

  VastaaPoista