maanantai 19. lokakuuta 2015

Lokakuun alun salkkutapahtumat

Tein lokakuun alussa useamman ostoksen ja myin Seligson Euro Corporate Bond rahastosta osan. Monet Seligsonin rahastoista olivat valuneet yli ostettuun tilaan ja tein ensimmäiset takaisin ostot rahastoihin rahastojen 50 päivän liukuvan keskiarvon laskettua 200 päivän liukuvan keskiarvon alapuolelle.  Vastaavasti Euro Corporate Bond on 50 päivän liukuva keskiarvo leikannut 200 päivää ylhäältä alaspäin. Yrityslainojen riskikertoimet esimerkkinä Espanjassa ovat valuneet melkoisen alhaiselle tasolle EKP elvytyksen seurauksena.

Ostin Euro Corporate Bondin myynnistä saamillani rahoilla IShares US: Preferred Stock ETF:ää. ETF maksaa kuukausittain osinkoa ja siinä omistuksia, joita en pysty muilla keinoilla hankkimaan. Näin ETF:n riskituotto suhteen paremmaksi kuin erittäin alhaisella tasolla olevissa yrityslainoissa. Etuoikeutettujen osakkeiden omistajat ovat yrityksen ajautuessa kriisiin paremmassa asemassa kuin yrityslainojen omistajat.  Tulevaisuuden tuotto-odotukset ovat paremmat tällä ETF:llä, koska koska korkojen nousu on edessä enemmin tai myöhemmin jolloin pitkien korkopapereiden arvo laskee. Preferred Stock ETF:ssä on korkea paino pankkisektoria joka hyötyy korkojen noususta korkokatteen paranemisena.

Ostin erän lisää Alma Mediaa salkkuuni. Yhtiö on hiljalleen valunut alaspäin ylimyytyyn tilaan, vaikka viimeisin tulos nostatti kurssia ja oli varsin hyvä ja lupauksia antava. Yhtiön digitaaliset liiketoiminnot ovat jatkaneet kasvuaan ja ulkomaan liiketoiminnot kukoistavat. Yhtiön tilannetta katsotaan heikoksi, koska kotimainen tilanne nähdään heikkona. Yhtiön osuus salkussani on noussut suurehkoksi ja olen varautunut askelittain keventämään omistustani.

Fiskarssista olen kirjoittanut jo aiemmin.

Ostot
1.10.2015 Seligson Russian Prosperity A hintaan 60,727€
2.10.2015 Seligson Phoebus A hintaan 43,608€
2.10.2015 Seligson Pohjois-Amerikka A indeksi rahasto hintaan 15,599€
2.10.2015 Seligson Pharos A hintaan 18,301€
2.10.2015 Seligson Phoenix A hintaan 22,906€
2.10.2015 Seligson Global Top Brands A hintaan 6,345€
2.10.2015 Seligson Aasia Indeksirahasto A hintaan 4,594
2.10.2015 Seligson Global Top Pharmaceuticals A hintaan 25,153€
2.10.2015 iShares US. Preferred Stock ETF hintaan 38.33$
5.10.2015 Alma Media hintaan 2,60€
9.10.2015 Fiskars hintaan 17,991€

Myynti

2.10.2015 Seligson Euro Corporate Bond A hintaan 19,059€ 

Liittyvä analyysi: IShares U.S Preferred Stock Index Fund (PFF)

4 kommenttia:

 1. Hmm ensin sanot että ostit erän Alma mediaa salkkuusi mutta sitten kirjoitat että olet valmis vähentämään asteittain omistustasi? =)

  Media-alan näkymät summasi Sanoman päivän yt "pommi".

  VastaaPoista
 2. Kyllä, Alma Median osuus salkusta on kasvanut vähän turhan suureksi. Olen määrittänyt hinnat millä myyn osan omistuksista poissa. Mielestäni Alma on arvostettu turhan alas, sillä on selkeitä hyviä kasvu potentiaaleja.

  Sinäkin heti yhdistit yhtiön kotimaiseen Mediaan, epäilen että luit uutiset nimenomaan Alme Median sähköisestä mediasta. Euroopassa on eväät kasvuun joillakin alueilla ja Alma on mennyt mukaan mm. Itä-Euroopan maiden työnhakuy markkinoille palveluineen.Itä-Euroopassa on pientä työvoima pulaa osaavista tekijöistä ja olet varmaan kotimaassamme huomannut sieltä tulevan "kustannustehokasta" työvoimaa. Varsin moni kiinnostunut hyvästä kustannustehokkaasta työvoimasta ja tällä tiedolla on tehtävissä bisnestä. Tämän bisneksen osuus Alman tuloksesta on kasvanut kovaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työnhakupalvelu kuulostaa siltä että olisi potentiaalia varmasti jatkossakin =)

   Poista
 3. Alma Media sijoitus ei ole ollut itselleni mikään hyvä. Olen ajatellut, että ihmiset haluavta lukea uutisensa omalla äidinkielellään. En oikein osannut huomioida, että ulkomaalaiset lyövät kovasti kiilaa Alma Median mainostamiseen ja tulon hankintaan. Vaikka tuottaa sisältöä ei välttämättä saa entiseen malliin tuloa mainoksista. Yhtiö ei ole huippulaatua, jolla hinnoittelu voimaa.

  Media sektorin yhdistymiset näyttivät saavan taas tuulta purjeiden alle. Talentum kaupassa on katalyytti kurssinousulle kahta reittiä. Kauppa onnistuessaan parantaa Alma Median mahdollisuuksia toimia ja kasvaa. Toinen vaihtoehto on, että syntyy valtataistelu, jolloin kurssi voi nousta.

  VastaaPoista