torstai 3. joulukuuta 2015

Salkun tuotto marraskuussa 2015

Salkun tuotto lokakuussa 6,30%:ttia ja vuoden alusta tuotto 10,53%. Voitin OMXH Gap GI:n tuoton 5,39%. En ole verrannut yleensä tuottojani indeksiin, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen, koska kaupankäyntikuluni 130,49 € oli kaikkien aikojen suurimpani. Samalla kaupankäynnin yhteissumma nousi kaikkien aikojen suurimmaksi ollen hyvän matkaa viisinumeroisissa summissa, joten prosentuaalinen osuus kaupankäynnistä oli alle 1%:tin. Halusin tarkistaa tilanteen ja tulos oli yllättävän hyvä, sillä olen suunnannut sijoituksiani korkoihin ja defensiivisiin sijoituksiin.

Osinkoja kilahti tilille 96,42 €. Osinkoja tuli 48,43% enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Kaikkia kauppojani en ole vielä blogissa listannut ja laitan koosteen kaupoista myöhemmin. Kaupankäyntiini on vaikuttanut aloittamani salkun tarkastelu ja sitä kautta esimerkkinä Tieto siivottiin salkusta.   

Aiheeseen liittyvät tarkastelut:

2 kommenttia:

  1. Defenssiiviset ovat hyvä vaihtoehto kunnes härkä taas selkeästi nostaa päänsä. Voi mennä vaikka ensi syksyyn joidenkin teknisten mittareiden mukaan.

    VastaaPoista
  2. Yhdysvaltalaisten osakkeiden keskimääräine laskumarkkina kestää yleensä 14 kuukautta. Jos laskumarkkina katsotaan alkaneeksi elokuun lopusta, uusi nousu on edessä vuoden päästä. Siihen asti lasketellaan. Kyllä tässä on sellainen loppulypsyn maku ilmassa. Institutionaaliset sijoittajat ovat jo myyneet ja yksityissijoittajat ostaa.

    VastaaPoista