perjantai 3. helmikuuta 2017

Salkun sisältöpäivitys

Siirrytään tässä vaiheessa Fingerin hurjasta menosta salkkuni tuottoon merkittävämmin vaikuttaviin asioihin.

Merkitsin salkkuuni Google Sheets seurantaan luokitteluna kiinteistösijoitukset, pienosakkeet ja arvo-osakkeet. Ensimmäinen korreloi selvästi poikkeavasti osakkeiden yleiseen kehitykseen kanssa ja kaksi viimeistä on ylituottoa tuovia faktoreita.

Kiinteistösijoitukset ovat puhtaita Kiinteistösijoituksia joiksi luen Technopolis, Vanguard International Equity Index Fund ETF ja Vanguard REIT Index Fund ETF. Tämän lisäksi minulla on luonnolisesti lisää kiinteistösijoituksia indeksien kautta, mutta kiinteistö on arvioituna alipainoissa, koska pidän korkojen nousua tulevaisuudessa todennäköisenä, joka vaikuttaa yhtiöiden tulevaisuuden tuottoihin ja sitä kautta arvostukseen.

Pienosakkeiden raja on häilyvä. Olen laskenut piensijoituksiksi Helsingin Mid- Cap yhtiöt ja esimerkkinä Protector Forsikringin. Viimeiselle perusteluna, että se vähemmän seurattu ja ei löydy mm. Google Finance palvelusta. Indeksisijoituksista mukaan on laskettu Vanguardin Small Cap, mutta ei esimerkkinä Mid Cap Value rahastoa.

Arvo-osake on suhteellinen. Olen merkinnyt mielestäni markkinan suhteutettuna jollain mittarilla halvat osakkeet. Esimerkkinä Fortumilla on huomattava kassa suhteessa markkina-arvoon. Fingerprint Cardsin voi mieltää kasvuosakkeeksi, mutta sillä on alahainen P/E ja erittäin alhainen PEG. Applella on megayhtiöistä alhainen P/E. Siinä muutamia esimerkkejä.Vaikeinpia oli mielestäni Wal-Mart. Esimerkkinä osinkoaristokraatti listalta ei löydy juuri Wal-Marttia halvempaa P/E:tä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti