keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Salkun tuotto tammikuussa 2017

Salkun tuotto tammikuussa -0,57%:ttia . Kaupankäyntikuluni tipahtivat maltillisemmalle tasolle 55,00 €.

Osinkoja kertyi 77,68 €. Osinkoja tuli 29,19% vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Lasku selittyy ISharesin Preffered Stock ja IShares JP Morgan Emerging Markets ETF:ien maksupäivillä. Edellisenä vuonna maksupäivä oli 31.12 ja ne kirjautuivat tilillinen vasta seuraavan vuoden puolella. Tänä vuonna ne tulivat jo joulukuussa.

Olen tehnyt vertailuja indekseihin ja niitä näyttää olevan vaihtelevasti tarjolla. Suuri ongelma tulee siitä missä valuutassa indeksi lasketaan. Itselleni ainoa oikea mittari on euro, koska teen ostoni pääosin euroissa. Tässä nyt pari vertailua eri indekseistä saa hyvin erilaisia arvoja riippuen mm. valuutasta.  Toiseksi rahastojen ja indeksien arvot on hankala saada täsmällisesti samaan ajankohtaan. Vertailut ovat vain siis suuntaa antavia.

Indeksin tuotto:

OMX Helsinki Bmk Cap tuotto -1,57%

Maailma Indeksi ETF

iShares Core MSCI World USD Acc -1,7%

2 kommenttia:

  1. Itsellä vähän mielessä pitäisikö vaihtaa kaikki raportoinnit euroiksi. Se on kuitenkin ns. "kotivaluuttani". Mutta miten sitten pystyn tekemään vertailua vanhoihin lukuihin jotka ovat dollareissa?

    VastaaPoista
  2. Ikävämpi tilanne, kai se olisi viisainta merkitä ylös missä tehnyt muutoksen ja jatkaa siitä uudella. Itsellä on ollut aiemmin korkopaino huomattavasti alhaisempi eikä siitä ole tarkkaa kirjanpitoa. Itse näen kuitenkin, että sijoittamisesssa on katse suunnattava tulevaisuuteen ja yrittää unohtaa menneet. Olisi nimittäin kannattanut paahtaa korkeamalla osakepainolla.

    VastaaPoista