torstai 22. kesäkuuta 2017

Taaleri positiivinen tulosvaroitus ja päivitystä

Taaleri julkaisi positivisen tulosvaroituksen: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=780293&lang=fi

Yhtiö ylittää ensimmäisellä neljänneksellä liikevoittotavoitteensa 20% liikevaihdosta selvästi H1 ennuste on 35% liikevaihdosta ja koko vuosi 25% liikevaihdosta.

Garantia on tehnyt yhteistyösopimuksen LähiTapiolan kanssa ja tätä kautta Garantian vakuutusmaksutulon voidaan arvioida kasvavan.

Fellow Financen lainasumma on potentiaalisessa kasvussa. Lainan ottajien ja sijoittajien määrä on jatkanut kasvuaan. Reaalisaikaisen tilanteen näkee tuolta: http://www.fellowfinance.fi/sijoittajalle/tilastot

Tätä taustaa vasten ohjeistus koko vuodelle 25% voitto liikevaihdosta on varsin maltillinen. Loppuvuoden pitää mennä siis tavoitteen alle tai vaihtoehtoisesti liikevaihdon pitää kasvaa varsin väkevästi energiasektorilla, joka tuotti tappiota ja on oletuksieni mukaan Taalerin alhaisimmin tuottava osuus. Kumpikan ei ole sijoittajan kannalta kovin huono vaihtoehto. Liikevaihdon kasvaessa voi tehdä tuottoisia irtaantumisia energia sektorista.

Inderes kirjoitti aamukatsauksessaan tulosvaroituksen alentavan riskiprofiilia ja aiheuttavan korotuspainetta tavoitehintaansa. Pohdin vahvasti positioni kasvattamista edelleen.

Aiemmat jutut Taalerista( ent. Taaleritehdas)
Taaleri tilannekatsaus
Taaleritehdas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti