torstai 15. kesäkuuta 2017

Fingerprint Cardsissa tapahtuu ja ajatuksia

Fingerprint Cardsista on tullut kirjoiteltua useampi juttu ja ne saavat jatkoa. Toivottavasti tämä ei osoita rakastumista osakkeeseen. En ole viime aikoina suuremmin osakkeeseen kiinnittänyt huomiota enemmän holdaillut positiotani. Pientä hämmennystä herättää, että osakkesta on tullut aika paljon mielestäni positiivista uutista ja niihin on reagoitu varsin maltillisesti. Vastavasti Carnigien suosituksen laskuun reagoitiin kovasti.

Positiivisina pidän laajentumista kortti puolelle ja yhteistyötä Biel Housen kanssa, jotka laajentumisia uusille alueille joissa katteet voivat olla paremmat :


https://corporate.fingerprints.com/en/2017/06/13/fingerprint-cards-in-collaboration-with-new-module-house-biel-crystal/

Näiden lisäksi S-Pankki on Suomessa siirtynyt käyttämään sormenjälkitunnistusta pankkiasioinnissa:

S-Pankilta tunnuslukutaulukon vaihtoehdoksi kännykkätunnistus

Tämä ei suoraan tule Fingerprint Cardsille, mutta voi johtaa pikkuhiljaa tunnistumisen yleistymiseen ja asettaa laitteen yhdeksi vaatimukseksi sormenjälkitunnistuksen. Tableteissa tunnistimia on vielä vähän.

Norjan öljyrahastosta on tullut Fingerprint Cardsin suuromistaja toukokuun aikana. Rahasyto on ostanut 3,2 miljoonaa yhtiön osaketta ja sillä 0,86% osuus yhtiön äänivallasta. Linkki uutiseen: 


Osake on runsaasti lyhyeksi myyty ja potti ei vielä shorttarien mittakaavassa ole suuren suuri. Edellisessä laskupäivässä anonyymi myi 2,5 miljoona osaketta. Jokatapauksessa ihan mehevä potti on poissa ostettavista osakkeista. Sharevillessä oli meilenkiintoinen kirjoitus jossa onniteltiin Norjan kansalaisia hyvästä ostosta ja uskottiiin sijoituksella saavavan erinomaisen tuottoon lainaamalla osakepotti edelleen shorttareille. Tämän jälkeen saaduilla rahoilla lainasta ostetaan lisää osakkeita. Sanoisinko Herlinmäistä toimintaa ja en usko Norjan öljyrahaston näin toimivan, mutta onhan sekin toki mahdollista. Mielenkiintoinen ajatus ja ansaintamalli nykyisessä markkinatilanteessa. Mielenkiinnolla odotan, että joku suurempi toimija käyttää tilanteen edellä mainitulla tavalla.

Fingerprint on päässyt mukaan Swedbankin pienyhtiö portfolioon. Linkki uutiseen: http://www.di.se/nyheter/fingerprint-till-swedbanks-small-cap-portfolj/

Yhtiöllä on tullut uusia julkistuksia varsin mukavaa tahtia kesäkuussa: https://corporate.fingerprints.com/en/newsroom/press-releases/


Shorttaus aste on noussut kovasti ja siitä huolimatta kurssi noussut. Alkaako laiva pikkuhiljaa kääntymään?

Analyysini yhtiöstä: Fingerprint Cards analyysi

Sixten Korkman: Väärää talouspolitiikkaa - Talouden kriisit ja opilliset kiistat*

*-merkityt ovat affliate*-linkkejä joista kirjoittaja voi saada komissiota. Valitsen palveluita joita itse olisin valmis käyttämään.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tapaus. Ehkä ei mikään yllätys vaikka kurssi ei heti lähtisikään nousemaan hyvien uutisten jälkeen. Monia varmasti pelottaa tilanne.

    VastaaPoista
  2. Itsellä kalvaa pieni epäluulo yhtiön johtoon. Sisäpiirii on ostanut ja uutisten tavoite voi hyvin olla nostaa kurssia, jotta sisäpiiri pääsee myymään hyvään hintaan. Uutisten ei tietysti tarvitse vaikuttaa tulokseen positiivisesti eikä edes suurissa määrin lisätä myyntiä. Tämä taas sitten tuntuu aikja skeptiseltä skenaariolta.

    VastaaPoista