keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Fingerprint Cards kymmenen pohjaongintasäännön mukaan

Käsittelin aiemmassa kirjoituksessani kymmenen sääntöä pohja ongintaan. Säännöt olisivat pelastabneet minun tekemästä tappiollisia kauppoja tähän mennessä. Katselen säännöt tässä kirjoituksessa nykyisen tilanteessa.

Sääntö 1. Älä yritä ostaa pohjalta

Hinta on tällä hetkellä hyvin lähellä alinta tasoa vähän yli 28 SEK tällä hetkellä. Kurssi on pysytellyt jonkin aikaa aika hyvin 30 SEK paremmalla puolella. OK

Sääntö 2. Älä ryntää ostamaan suuren tiputuksen jälkeen

Viimeinen suuri tiputus on 21.3, josta on aikaa. OK

Sääntö 3. Odota korkeampaa pohjaa

7.5 on korkeampi uusi pohja kuin 1.6. OK

Sääntö 4. Odota pidemmän liukuvan keskiarvon tasaantumista

Kirjoituksessa puhuttiin 12 viikon keskiarvosta, joka pidempi 200 päivää. Sekä 50 päivän, että 200 päivän liukuvat keskiarvot ovat yhä laskussa. Not OK.

Sääntö 5. Odota ETF:n perustamista

Tällä hetkellä ei ole olemassa ETF:ää Biometrisestä tunnistamisesta. Not OK.

Sääntö 6. Käytä Stop&Loss

Tämä on kiinni itsestä.

Sääntö 7. Pidä ostosi pieninä

Tämä on kiinni itsestä.

Sääntö 8. Älä kerro ostostasi kenellekään

Tämä on kiinni itsestä.

Sääntö 9. Kasvata aikaikkunaasi

Olen ostanut Fingerprint Cardsia hiljattain, joten nyt on aika ostaa.

10. Sääntö 10. Valittuasi kohteen hyppää mukaan hitaasti

Olen ostanut Fingerprint Cardsia hiljattain, joten nyt on aika ostaa.


Summasummarum: Omalla kohdallani ohjeiden mukaan selkeästi aika odottaa.M ikäli ei omista yhtiötä, pian voi olla hyvä aika aloittaa. Kymmenestä kohdasta viisi on sellaisia joihin ei itse vaikuta. Näistä 3/5 täyttyy. Pidän ETF:än perustamista aika epätodennäköisenä. Sen sijaan sisäpiiri ja ja suuri intitutionaalinen sijoittaja Norjan öljyrahasto on kiinnostunut yhtiöstä. Näin voisi 4/5 ajatella täyttyvän.  Yhtiön kohdalla kuitenkin odottaisin perjantain 21.7.2017 tuloksen ja reaktiot siihen. Suurien liikeiden jälkeen olisi taas aika odotella. Pidän suuria reaktioita hyvin todennäköisenä suuren shorttausasteen vuoksi.

Yhtiöllä on lisäksi kehittynyt uusi business alue maksukortit, jossa kumppanina Kona. Samsungilla on lippulaiva mallissaan S8 puhelimessa Fingerprintin Iris tunnistus. Eilen kaupassa hypisteltynä vaikuttavan näköinen laite ja erottuu muista kaarevan näyttönsä puolesta.  Samsung ei ole enää mikään yksin valtias Android laitteissa, tästä esimerkkinä Kiinan kehitys.


Samsungin asema on tästä huolimatta useissa länsimaissa yhä vahva. Suomessa esimerkkinä OnePlus ja Huawei ovat kuitenkin vieneet siltä markkina-asemia.

Liittyvä artikkeli: Kymmenen sääntöä pohjaongintaan

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista tosiaan nähdä miten markkinat taas reagoivat seuraavaan kvartaaliin. Mielestäni kvartaali reagointi on sijoittamisen yksi huvittavimmista asioista. Kvartaalin aikana voi tapahtua mitä vain. Joku tärkeä henkilö voi olla vaikka viikon sairaslomalla ja se näkyy jo kvartaalituloksessa. Ainakin pienemmässä yrityksessä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä lähti sano Annikki tähti. Tunnistin tilanteen, mutta jänistin, laitoin rahat Investoriin. Toivottavasti kannattaa.

    Uuusia markkina-alueita on tiedossa ja kasvua sitä kautta. Tämä yritys on kuitenkin niitä harvoja joka tekee alalla tulosta.

    VastaaPoista