tiistai 25. syyskuuta 2018

Salkun suorat osakesijoitukset sijat 46-50

Jatkan salkku tarkastelua, tarkoituksena siivota salkkua näin syklin ollessa lähellä loppuhuipennustaan.

Sijalla 46 sijoituksissani on Restaurant Brands International. Ostin yhtiötä ns. kokeiluposition. Yhtiö omistaa 23000 pikaruokapaikkaa Amerikassa ja sen brändeja on Burger King, Tim Hortons ja Popeyes Louisiana Kitchen. Yhtiö on melkoisen velkainen ja korkojen nousu ilmeisesti nostanut pelot pintaan yhtiön osalta. P/E on alhainen, ROE 38% ja kasvu kovaa EPS:sissä. PEG-luku on 0,25. Yhtiön osinko on yli 3% ja korkeampi kuin S&P500 keskimäärin. Berskhire Hathaway iskiessä kiinni yhtiöön rohkaistun itsekin sijoittamaan Nordnetin osinkorahat yhtiöön. Yhtiön Altman Score on riskitasoilla ja tätä kautta voidaan pitää riskisijoituksena. Jenkkien kasvava terveystietoisuus pelaa tätä pikaruokaa vastaan. Mutta yhtiön marginaalit näyttävät olevan kunnossa, joten ihan hyvältä tämä näyttää.

Elisa on salkussani sijalla 47 ja sitä olen ostanut vain edellisen yhtiön tapaan kokeiluposition. Yhtiön arvostusta on moitittu kalliiksi ja se on maksanut tuloksensa lähes kokonaan ulos osinkoina. Osinko on ollut muhkea ja yhtiön toiminta vakaata. Yhtiö tuntuu hyvin mukautuvan nopeasti muuttuvaan tietoliikenne maailmaan ja on vahva omalla alueellaan. Olisin toivonut aikanaan ostavani enemmän yhtiötä. Nyt osto hinnat on karanneet, mutta osingot ovat hyvät tässä korkotilanteessa.

Olvi on toinen Elisan kanssa yhtä aikaa salkkuun tullut osake. Ostin kokeiluposition ja yhtiö on aina tuntunut hiukan hintavalta, mutta laadukkaalta yhtiöltä. Minun on ollut vähän hankaluuksia verrata arvioida sen kilpailukykyä suhteessa jättiläisiin, kuten Coca Cola ja Pepsi. Toisaalta pienpanimoissa on hypeä joka polkee hintaa. Olvi hyvin selvinnyt puristuksessa ja Oksaharju mainostaa laatuyhtiönä. Ostelin ihan pienen siivun yhtiötä juuri lisää. Enää yhtiössä ei ole Angry Bird hypeä, jonka johdosta myynti loikkasi aikanaan. Yhtiö on hyvin suoriutunut muutoksiin markkinoillaan. Tällä hetkellä yhtiö alkaa olemaan kiinnostavasti hinnoiteltu. Saatan lisätä yhtiötä lisää.

Outotec on salkussani pienellä painolla. Viimeaikainen meno on ollut aika taaperrusta ja Teräsvasaran tulo johtoon oli tervetullut liike. Kaivosmarkkinat näyttävät edelleen vaikeilta, mutta sähkö on tulossa autoiluun joka asettaa painetta kaivossektorin kysyntään jatkossa. Outotecillä voi hyvin olla tulevaisuuden tekniikoita ja saatan pidellä tämän pienen position. Toisaalta en vielä ole huomannut merkkejä tulosparannuksesta. Saatan keventää yhtiötä myyden OP:n salkusta osakkeeni poissa, Nordnet salkussa osuus niin pieni ettei nykyhinnoilla ja kauppa tasolla kannata myydä. Yhtiö on ollut yksi heikoista sijoituksistani siitä huolimatta, että salkuissani tällä hetkellä plussalla. Tappioita on kerätty repullinen.

Konecranes on jäänyt salkkuuni pienelle painolle. Olen useaan otteeseen katsellut samaan aikaan Cargotecia ja Konecranesia. pariin otteeseen valinta on osunut Cargoteciin ja Konecranes on jäänyt pienelle painolle. Molemilla on mielestäni hyvää automatisoitua varastointitekniikkaa jolle voi povata mukavaa kasvua tulevaisuudessa. Toisaalta kauppasota ja protektionismi muodostaa tähän yhtiöön uhan. Terex-kauppa saa yhtiölle uutta kasvualustaa ja tilaus kanta on hyvä. Tilanne vaikuttaa hyvältä ja saatan tätä jopa lisäillä. Pidän yhtiötä hyvänä.     

Sijoilta 46-50 ei suuresti löytynyt vähennettävää. Outotecin kohdalla tilannetta on hankala arvioida. Yhtiössä ei enää ole pessimismiä vaan tulevaisuuden odotusta. Miten ne lunastetaan jää nähtäväksi. Mietin kovasti ainakin toisesta salkusta pikku possan siirtämistä paremmin osinkoja maksaviin yrityksiin.

Aiemmat tarkastelut:
Salkun viisi suurinta osakesijoitusta 16.6.2017
Salkun osakesijoitukset sijaan 12 asti
Salkun 13-20 suurimmat osakesijoitukset 1.11.2017
Salkun 21-25 suurimmat osakesijoitukset
Salkun suorat osakesijoitukset sijat 26-30
Salkun suorat osakesijoitukset sijat 31-35 ja tapahtumia
Salkun suorat osakesijoitukset sijat 36-40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti