tiistai 5. helmikuuta 2019

Salkun tuotto tammikuussa 2019

Salkun tuotto tammikuussa 6,78%:ttia . Kaupankäyntikuluni kohosivat tasolle 54,46€. Kulut olivat 1,37% kaupankäyntivolyymista (3965,89€) ja 6,16% lisätystä pääomasta (884,53€).

Osinkoja kertyi 527,73€. Osinkoja tuli 806,29% enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Nousu osingoissa oli ihan huikea. Tätä selittää osaltaan eräiden ETF:ien osinkojen siirtyminen tämän vuoden puolelle joulukuusta ja toisaalta kuukausi on ollut huonoin osinkokuukauteni. Nyt olen tehnyt useita hyvää osinkoa maksavia hankintoja, joiden osinko osuu tammikuulle mm Iron Mountain, PPL ja Restaurant Brands. Lisäksi kuukausittain osinkoa maksavien omistusten määrä on kasvanut. Vastaava nousut kelpaisivat kyllä jatkossa.

Kurssikehitys on ollut erittäin positiivista mollivoittoisten kuukausien jälkeen. Indeksit ja osakkeiden kurssit ovat edelleen 200 päivän liukuvan keskiarvojen alapuolella pääosin, joten varaudun mollivoittoiseen menoon vielä kesään mennessä. Poikkeuksena kehittyvien markkinoiden korot ovat ponnistaneet 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle. Samoin osa REIT sijoituksista on edelleen 200 päivän liukuvan yläpuolella. En näe syytä REIT:in muuta markkinaa paremmalle tuotolle tällä hetkellä, joten olen pohtinut pieniä kevennyksiä sinne. Toki nämä yhtiöt palauttavat osinkoinakin hyvin. Osinkokausi voi saada Eurooppaan positiivisempaa kehitystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti