perjantai 9. marraskuuta 2012

Sammon tulos Q3/2012

Sammon tulos oli kerrassaan miellyttävää luettavaa nykyisessä markkinatilanteessa. Heinä-syyskuun tulos ennen veroja nousi 368 miljoonaan euroon viime vuoden 150 miljoonasta eurosta ja osakekohtainen tulos nousi 0,22 eurosta 0,56 euroon. Markkina-arvoin laskettu tulos taas kohosi -0,38 eurosta 1,04 euroon.

En onnistunut huonoa löytämään minkään yksikön toiminnasta. Lisäpotkuna Sampo sai vielä Nordea alkaa myydä Sammon vakuutuksia viimeksi mainitun ostettua Trygin Suomen toiminnot.

Olen hivenen yllättynyt markkinareaktion suuruudesta. Yksikköjen kehitys on positiivista ja edellytykset positiiviseen kehitykseen jatkossa ovat hyvät. Nordean resurssit saatiin valjastettua omaan käyttöön ja kammettua yksi merkittävä kilpailija "häiritsemästä" omaa vakuutustoimintaa.

5 kommenttia:

 1. Hyvä yritys. Ostan sitä heti, kun saan sitä sopivaan hintaan. En ole sitä hintaa tarkemmin analysoinut, joten en sano siitä tarkemmin. Todennäköisesti jossakin hieman alle parissakympissä alkaa ostonappi laulaa.

  VastaaPoista
 2. Samanlainen ajatus hintatasosta myös itsellä. Tällä htkellä ei ihan mielenkiintoisimpia osakkeita hintatasoltaan. Hivenen odottavana katselen tilanteen kehittymistä tällä hetkellä. Yksi pilkki on ilmeesti tarttunut koukkuun. Siitä myöhemmin blogissa kunhan tulee katsastettua toimeksiannot.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Liittyen markkinoiden tehokkuuskäsitteisiin niin tuota tulosjulkistukseen (pos. neg. ilmoitus) ja kurssikäyttäytymiseen ovat myös Suomessa perehtyneet Kallunki ja Martikainen. Esiintyy voittojen ilmoittamisanomaliana (Booth, Kallunki ja Martikainen, Journal of Business Finance and Accounting, 1996) Uusi Tilinpäätösanalyysi kirjassa. Muistaakseni aiheesta käsiteliin myös sitä, että kurssit ovat ennakoineet paremmin tulevaa tulosjulkistusta kuin tulosjulkistuksen tiedoista olisi mahdollista hyötyä tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen tuktimusesitys. Kiitokset siitä. Pitää tutustua ajan kanssa.

  VastaaPoista