keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Marraskuun alun rahastomerkinnät

Tein Marraskuun alkuun muutaman rahastomerkinnän. Euro oli vahvistunut muihin valuutihin verrattuna ja ongelmat eivät ollet mielestäni muuttuneet niin ratkaisevasti. Tein merkinnät teknisesti tarkasteltuna RSI:llä nousuun varovaisesti läheteineisiin Seligson&Co. Top 25 Brands ja Seligson Russian Prosperityyn. RSI ei ollut ihan 30% alla selvästi, mutta kyseessä olevien rahastojen näkymät eivät mielestäni ole niin huonoja. Brandit jauhavat koko ajan tasaisesti tulosta ja Venäjän markkinat kasvaa esimerkkinä Eurooppaa nopeammin. Luonnonvaroja tarvitaan jatkossakin. Tässä merkinnät:

Seligson&Co. Top 25 Brands 6.11.2012 Hintaan 3,8243

Seligson Russian Prosperity 6.11.2012 hintaan 89,8006

Tämän lisäksi pidin salkkuni korkotasapainoa tasapainossa merkitsemällä Seligson & Co. Rahamarkkina rahastoa.

Seligson Rahamarkkinarahasto AAA hintaan 2,4909.

Lyhyen koron rahastot ei juuri nykyisessä tilanteessa tuota ja minulla alkaa olla lyhyessä korossa runsahkosti rahaa. Pitää kartoittaa sopivia sijoituskohteita ja tarkistella salkun allokaatio.

2 kommenttia:

  1. Mites noi lyhyen koron rahastot ovat pärjänneet inflaatiolle? Pidätkös niitä pitkään vai lähinnä vain odottamassa sopivaa sijoitushetkeä osakkeisiin? Kyselen lähinnä siksi, että itselläni on käteispaino aika vahva, joten joku parempi säilytyspaikka voisi niille olla kuin Nordnetin talletustili.

    VastaaPoista
  2. Lyhyen koron rahastot eivät pärjää inflaatiolle. Sijoitan ne sopivan tilaisuuden tullen paremmin tuottaviin kohteisiin.

    Olen laittanut niitä myös mm. EFT:iin SPDR High Yield Bondiin ja J.P Morgan Emerging Markets bondiin sopivan tilasuuden tulleen.

    Minulla on lyhyttä korkoa sekä dollereissa, että euroissa. Otan sitten rahat sieltä puolelta kuin paremmalta tuntuu. Minulla on myös tappiollisia myyntejä,joten vältän hiukan veroseuraamuksia tiliin verrattuna. Minusta ne on hyvä olla salkussa muistuttamassa, että ne rahat voisi olla tuottamassa muissa kohteissa. Tili varoja ei tule huomioitua omissa tuotoissa.

    VastaaPoista