maanantai 22. heinäkuuta 2013

Tapahtumia Heinäkuussa

Salkun säätö on saanut jatkoa Heinäkuussa. Kurssien lasketellessa ostonappini on laulanut vielä Heinäkuussa. 1.7 ostin Seligson Aasia Indeksi-rahastoa hintaan 4,071 €, Seligson Eurooppa indeksi-rahastoa hintaan 1,96€ ja Seligson Pharosta hintaan 2,801€. 3.7 lisäsin Seligson Russian Prosperityä hintaan 82,038.

Myin 10.7 Pitney &Bowesin pois hintaan 14,40$. Olen pitänyt IBM:n  osuutta salkussani liian pienenä. Kurssi on ollut jonkin aikaa kohtuullisen kiinnostavalla tasolla. Vertaillessani näitä kahta yhtiötä olen tullut seuraavaan johtopäätökseen: Pitney Bowes laski osinkoaan mikä ei ole hyvä asia. uusia osingon laskuja mahdollisesti olla edessä uusia tulevaisuudessa ja osakkeelle. IBM:n kohdalla tilanne on päin vastainen. Yhtiöllä on kassavaroja korottaa osinkoa tai nostaa osinkoa. Tässä tapauksessa on mielestäni hyvä yrittää katsoa tulevaisuuteen ja sijoitin Pitney&Bowesin myynnistä saadut rahat IBM.ään, osto tapahtui hintaan 193,34€.

Jälkeenpäin ajateltuna Pitney&Bowes oli virhe hankinta. Yhtiö tuntui erittäin halvalta ja shorttiaste oli korkea. Nyt vain mietityttää onko Outotecin kohdalla käymässä samoin. Outotecissä olen varannut käteisvaroja ostoihin alempiin kursseisihin ja pyrkinyt tekemään parempaa tausta työtä yhtiötä selvittäessä. Aika näyttää miten käy.


11.7.2013 kevensin Outotec positiotani hieman. Tein useamman oston osakkeen lasketellessa railakkaasti. Mikäli hinta tipahtaa uudestaan alle viimeisen ostoni ostan Outoteciä uudestaan. Tein myynnin hiukan pienentääkseni riskiä ja toiseksi saadakseni puskuria, mikäli shorttaajat myyvät osakkeen vielä kovasti nykykurssia alemmaksi, mitä pidän mahdollisena skenaariona.

Jatkossa on edessä jälleen salkkuni allokaation tarkistus. Huomasin myös virheen salkkubni tuotoissa, Caverion oli jäänyt lissämättä salkkunituottolaskelmassa omaisuuseräksi 28.6.2013. Tämän johdosta salkkuni tuotto hivenen muuttui parempaan päin ja olen päivttänyt lukemat blogiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti