perjantai 26. heinäkuuta 2013

Osto Outotec ja unohtuneet myyntipäivitykset

Outotec tarttui jälleen pilkkiini eilisessä (26.5.2013) rytinässä hintaan 9,21 €. Laitoin uuden ostotoimeksiannon heti saatuani edellisen potin myytyä hintaan 9,98€. Aion jatkaa veivaamista, mikäli shorttarit siihen antavat mahdollisuuden ja olen valmistautunut ostamaan osaketta lisää, mikäli hinta tipahtaa alemmalle tasolle. Kasvattelen pottiani kuitenkin jokaisella veivauksella hiukan.

Metson heikohko tulos sai tietysti tunnelman muuttumaan hiukan varovaiseksi Outotecin kannalta. Nikkelin alhainen hinta ja Outokummun ja Talvivaaran tulokset eivät ole mitään hyviä uutisia Outotecille, ne ovat kuitenkin yhtiön potentiaalisia asiakkaita. Metallien hinnat eivät ole enää laskeneet edellisestä ostosta.

Heinäkuun tapahtumista on jäänyt pois merkinnöistä 2.7 tapahtuneet Ixonosin ja Comptelin myynnit. Myin Comptelin hintaan 0,30€ ja Comptel hintaan 0,48€. Molempia ostin aikanaan hyvinä osingon maksajina ja kohtuullisesti arvostettuina. Ehdin jonkin aikaa osingoista nautiskella, mutta Nokian toimintojen romahtaminen ja vaikutukset näiden yhtiöiden bisnekseen tuli yllättivät minut suuruudellaan. Yhtiöiden tilanne on mielestäni paranemaan päin, mutta edellytykset osingon maksuun eivät todennäköisesti palaa ihan heti. Toiseksi en tunne yhtiön bisnestä tarpeeksi hyvin arvioidakseni niiden toiminnan kehittymistä. Rahaa meni ostoihin ja uusia paikkoja tuntuu ilmaantuvan eteen, joten katsoin parhaimmaksi myydä yhtiöt pois salkusta. Salkkuani on moitiskeltu liiallisesta hajautuksesta ja olen itsekin päätynyt tekemään puhdistusta omasta mielestäni huonon tuotto-odotuksen osakkeista tai vaihtoehtoisesti kalliista rahastoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti