tiistai 22. lokakuuta 2013

Osto YIT

 Ostin 7.10.2013 YIT:tä hintaan 9,91. Pääsyynä on YIT:n houkutteleva arvostustaso. Itse olen katsonut luvut Reuterssissta. P/E on noin 10 pinnassa, ROE noin 15% riippuen katsooko aika välinä useampaa vuotta vain vuotta taaksepäin. Yhtiö on ollut hyvä osingon maksaja ja samat kasvollinen omistus jatkaa yhtiön johdossa, vaikka he omistusta hiukan kevensivätkin ennen tulosvaroitusta.

Tulevan vuoden näkymät alennettiin tulosvaroituksessa ja sen perusteella kasvua ei tälle vuodelle ole luvassa. Rakentaminen erityisesti Suomessa on hiljaista, mutta Venäjän markkinat vetävät. YIT on ollut vahva osingon maksaja ja yhtiön sivulla on edelleen tavoitteena maksaa 40-60% yhtiön tuloksesta osinkoina. Tosin tämä voi mahdollisesti muuttua, kun yrityksestä erotettiin Caverion ja YIT keskittyy kannattavaan hallittuun kasvuun.

Asuntorakentamisessa Suomessa on varovaisuutta erityisesti rivitalojen ja omakotitalojen suhteen, joka näkyy YIT:n tuloksessa. Silti toimitila rakentamiseen on saatu kauppoja ihan lähiaikoina. Positiivisia signaaleita on vuokrahintojen rivakka nousu pääkaupunki seudulla. Se yleensä johtaa pidemmällä aikajänteellä asuin rakentamisen kysynnän kasvuun.

Tämän oston jälkeen jään vähäksi aikaa seuraamaan tilannetta ja katselen ratkaisuja osingon suhteen ensikeväänä. Tämän jälkeen Caverionin irtoamisen vaikutukset ovat tarkemmin selvillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti