maanantai 28. lokakuuta 2013

Myynti Lähitapiola Pitkäkorko

Myin Lähitapiola Pitkänkoron pois 16.10.2013. Rahaston 50 päivän liukuva keskiarvo leikkasi 200 päivän liukuvan keskiarvon alaspäin. Merkit keskuspankkien elvyttävästä politiikasta ovat jatkuneet, mutta ensimmäiset ennakoinnit ovat jo nostaneet hiukan korkoja. Matalat korot eivät pysy ikuisesti ja nousu tulee aikanaan. Tämän vuoksi lähdin pienentämään korko riskiä pienin askelin. Myin poissa Tapiola pitkän koron, vaikka toisaalta olen ollut aika tyytyväinen sen kehitykseen ja siihen yleensä sijoituksena. Rahasto on tuottanut minulle 5% keskimääräisesti 4-5 viiden vuoden aikana. Tämä on normaali korkotasoon verrattuna hyvä suoritus.

Rahasto korotti kustannuksiaan vähän aikaa sitten. Tapiola Pitkänkoron kustannukset on 0,65%(Lähde: Lähitapiolan avaintietoesite) vuodessa ja verrattuna Seligson Euro obligaatioon 0,28% kustannuksiin yli kaksinkertaiset.  Minun hyvin vaikea uskoa, että nykyisellä korkotasolla pystytään kustannuseroa jatkuvasti aktiivisella salkunhoidolla voittamaan. Tämän vuoksi luovuin Lähitapiolapitkäkorko rahastosta tässä vaiheessa kokonaan. tarkoituksena on terävöittä salkkuniseurantaa ja se onnistuu sijoituksia vähentämällä.  Lähitapiolan pitkässä korossa ei toisaalta ole suurimmissa sijoituksissa PIGS- maita eikä myöskään Saksaa ja Ranskaa joiden pankit on maita luotottanut.  Ymmärrän tämän näkemyksen oton, mutta sitten minun hankala sanoa, onko rahaston sisältämät pankkien lainat sen parempia, jos kriisi todella menee päälle.

Yksittäisenä maana Suomen paino on melkoisen suuri.  Voinko olla varma, että Suomi ei ole sooloillessaan vakuuksilla tehnyt virheitä? Nämä voivat kostautua esimerkkinä luottoluokituksen laskuna, vaikka suurempaa ongelmaa ei syntyisikään. Näitä kysymyksiä miettiessäni en osannut suoraan vastata, joten katsoin viisaaksi katsoa kustannuksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti