tiistai 10. joulukuuta 2013

Osto Vanguard FTSE Emerging Markets ETF

Ostin Vanguard Emerging Markets ETF:ää 3.12.2013, hintaan 40,50$. Hinta meni euromääräisesti alle 30 euron, jota olen pitänyt tälle ETF:lle kohtuullisen edullisena. ETF on edullisimpia ellei edullisin kehittyville markkinoille sijoittava ETF 0,18% vuosikustannuksilla. Se on laajasti hajautettu 922 osakkeella.

Vanguardin sivulta katsottuna Emerging Markets ETF P/E on 13,4, P/B 1,8 ja ROE 18%. EPS on kasvanut 12,9% tahtia. Noista saa laskettua PEG-luvuksi piirun verran alle 1. Mainitulle PEG-luvulle ja P/E:lle saatu ROE on loistava. Pysyykö mainittu taso on tietysti taso on kysymysmerkki. Joka tapauksessa mainittu arvostustaso oli niin houkutteleva. että lisäsin omistustani kyseisessä rahastossa.

Olen tarkastellut salkkuani viime aikoina ja tarkoituksena vähentää sijoitusten määrää, jotta voin tehokkaammin halutessani ottaa näkemystä ja toisaalta seurata tarkemmin sijoituksiani. Salkussani saisi olla enemmän pieniä osakkeita. Tämän johdosta olen mietiskellyt muita vaihtoehtoja Vangauardin ETF:lle. Harkinnassa oli erityisesti Guggenheimin Equal Weight Emerging Markets(EWEM). Pääni kääntyi Vanguardiin ja perusteluina oli seuraavat kohdat:

1.  Vanguard on niin suuri, että sen hengissä selviäminen on todennäköistä, Guggenheimin ETF voi poistua.
2. Vangauardilla on parempi likviditeetti
3. Vanguardilla enemmän asiihen luottavia omistajia. 
4.Vanguardilla pienempi spredi, jolloin hankinta kustannukset ja mahdolliset myynti kustannukset pienemmät. 5. Vanguard on pienemmillä palkkioilla elinkelpoisempi. 
6.Vanguard on kokonaisuudessa halvempi ja hajautetumpi ratkaisu. Guggeheimin omistuksissa on sisällä toisia ETF:iä, joihin en oikein osannut suhtautua, onko se kustannustehokasta? 
7.Halusin yksinkertaistaa omaa salkkuani ja en halua tässä vaiheessa lisätä sijoituksia

Ajatuksenani on tehdä vertailuja pienosake ETF:stä ja Guggenheim Equal Weight ETF:stä. Samassa yhteydessä on tarkasteltava välittäjiä.  

1 kommentti: