perjantai 6. joulukuuta 2013

Marraskuun rahastomerkintöjä


Olen jälleen tarkastellut osan salkustani ja rahastot ovat tuottaneet salkussani varsin hyvin varsin pitemmällä aika jänteellä. Vero etu näkyy selvästi. Tarkoituksenani on lisäillä rahastoja pikku hiljaa lisää. Minulla on huomattavan paljon erilaisia sijoituksia ja niissä on tarkoitus tehdä pientä karsintaa ja satsaamaan niihin, joita voi sitten vartioida paremmin. Niistä enemmän myöhemmin, kun käsittelen rahastojani uudelleen.

Merkitsin Seligson Phoenixia kahteen otteeseen ensin 30.10 hintaan 23,56 ja sitten 23.11 hintaan 23,61. Rahasto on tuottanut hyvin viimeisen vuoden, mutta lokakuussa se ei pysynyt kovin hyvin muun nousu markkinan mukana ja ostojeni hetkellä RSI oli alle 40%, joten sen saattoi sanoa olevan hiukan ylimyyty, kun muu markkina oli ehkä yliostetun puolella. Rahasto sijoittaa erikoistilanteisiin, sen sijoituksia voi luonnehtia myös arvosijoituksiksi. Se tuottaa nousuissa hyvin, mutta tulee alas laskumarkkinassa kuin kivi. Se nostaa salkun riskiä, mutta omat merkintäni ovat maltillisia.

21.11.2013 merkitsin lisäksi Seligson Russian Properityä. Venäjän markkina on edelleen varsin maltillisesti arvostettu rahasto edelleen menestynyt varsin hyvin. Rahaston muuttui syöttörahastoksi hiljattain.
Tämän lisäksi siirsi sijoitustililleni kertyneitä varoja Seligson Rahamarkkina rahastoon 21.11, jotta käteisvarani tulevat huomioiduksi tuottolaskelmissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti