tiistai 31. joulukuuta 2013

IShares U.S Preferred Stock Index Fund (PFF)

Ostin 27.12.2013 iShares U.S Preffered Stock ETF:ää hintaan 36,70$. Rahasto oli tippunut teknisesti ylimyytyyn tilaan ja samaan aikaan euro oli lähes 1,39 dollaria mikä on mielestäni varsin vahva taso. Hankinta hinta alitti myös tuona päivänä Net Asset Valuen 37,70$. Koska tässä saattoi olla ”kolme alennusta yhdessä paketissa” päätin tarttua tilaisuuteen. Mitään tuotto rakettia tästä en odota, päinvastoin tämä rahasto on suhteellisen vähäisellä volatiliteetillä varmaa kuukausittaista osinkotuottoa, jonka seurauksena kurssi heiluu vain vähän.

PFF on ETF replayn perusteella tuottanut 15,2% viimeiset 3 vuotta eli noin 5% per vuosi, volatiliteetin ollessa 9,8% osingot huomioiden.

I Shares Preffered Stock sisältää nimensä mukaan etuoikeutettuja osakkeita. Sen osakkeet eroavat muista siten, että näille osakkeille maksetaan määrätty osinko ennen muita osakkeen omistajia. Tämän hetkinen osinkotuotto on 5,9%. ETF sisältää 312 osaketta, joten hajautus on kohtuullinen. Noin 75% osakkeista on finanssisektorilla.  Tämä on yksi syy sijoitusvalintaani, nousevat korot parantavat pankkien korkokatetta ja toisaalta vielä on saatavissa kohtuullisen halpaa rahaa markkinoilta. Tämän lisäksi salkussa on vakuutussektoria, joka hyötyy myös parantuvasta korko katteesta.  ETF:n  vuotuiset kustannukset ovat 0,48%, joka ei ole osake määrä huomioiden halpa, muttei kalliskaan. Kun huomioi, että sillä pääsee osalliseksi osakkeista joihin tavallinen sijoittaja ei muuten pääse niin minusta kustannus on varsin maltillinen.

Rahastosektori ja etuoikeutetut osakkeet tuntuvat tässä vaiheessa mielestäni hyvältä sijoitusvaihtoehdolta. USA:n velkakatto on jälleen helmikuun vaihteessa edessä ja voi aiheuttaa heiluntaa. Euro on mielestäni tällä hetkellä liian vahva, alueen ongelmat ovat ratkaisematta ja pankkeja stressitestataan tiukemmin, jonka seurauksena tulee takuulla epävarmuutta Eurooppaan, vaikka suuria ongelmia ei vastaan tulisikaan. Korot ovat lähteneet nousuun Amerikassa, mikä helpottaa pankkien tuloksen tekoa. Velkakatto voi aiheuttaa ongelm8ia ja epävarmuutta, mutta se on tälle rahastolle tilaisuus. Hiukan pidemmällä aika välillä uskon Euron heikkenevän dollariin nähden uskon saavani tästä varsin mukavaa kuukausittaista osinkoa nykyisellä lähes 6% osingolla vuosi tasolla, vaikka kurssinousua tässä rahastossa ei yleensä suuresti esiinnyt. Tämä on sijoituksena huomattavasti houkuttelevampi kuin pitkän koron sijoitukset tai rahojen paikkaaminen rahamarkkinarahastoon. Sinänsä niitä ei voi suoraan verrata sijoituksina, mutta kolmen vuoden kokemuksella tiedän, että tämä ei hirveästi heilu. Suurimmat heilunnat tulee valuuttakursseista. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos niille lukijoille, jotka olivat tätä lukaiseet. Tuli itse luettua omat vanhat ajatukset lävitse. Ei tuossa ihan pöllösti ole funtsittu näin neljävuotta jälkeenpäin luettuna.

    VastaaPoista