maanantai 30. joulukuuta 2013

Myynti Outotec

Kevensin Outotec positiota hintaan 7,28 € 19.12.2013. Osake oli kohonnut kovasti ilman suurempia uutisia. Tosin Poju oli jatkanut tankkaamistaan.

Tätä kirjoittaessa Outotec on julkistanut uusia tilauksia ja sitä kautta tilanne näyttää tulevaisuutta ajatellen valoisammalta, tulosvaroituksen riski on pienempi. Shortit ovat olleet edelleen nousussa. Viimeaikaisen uutisoinnin perusteella voi kyseenalaistaa myynnin mielekkyyttä ja minulla oli tuntuma kurssi noususta jo edellisen ostoni yhteydessä. Epäilen, että rahastoilla ei pian ole enää tarvetta salkun ”säätöön” tämän huonosti menestyneen osakkeen puolesta ja tulevat osingot alkavat pian houkuttaa tammikuu ilmiön kera.


Tarkoituksenani ei ole kuitenkaan spekuloida kurssikehityksellä vaan olen halunnut Outotecin osaksi salkkuani ja olen tyytyväinen sen nykyiseen painoarvooni salkussani nykyisen myynnin jälkeen. Lyhyeksi myyjillä tarvetta saada kurssia edelleen laskemaan ja haluan pitää pelimerkkejä valmiina mahdollisten alempien ostotasojen varalta. Euro on toisaalta erittäin vahva dollaria vastaan, joka syö Outotecin kaltaisen yrityksen kilpailukykyä. Tämän johdosta olen päätynyt nostamaan dollaripohjaisten sijoitusten määrää salkussani.


Markkinoille on luvassa epävarmuutta USA:n velkakaton ja europankkien stressitestien myötä. Uskon tulevaisuuden tulevan hyviä ostotilaisuuksia. Voi olla, että Outotec ei ehkä niitä enää tarjoa, mutta asia voi olla päinvastoin ja päästään vielä jossakin välissä kurkkaamaan Oksaharjun odottamia 6 euron ostotasoja. Pieni negatiivinen uutinen saa varmasti yhtiön kurssin tippumaan korkean shorttausasteen myötä ja volatiliteettiä tulee tässä osakkeessa riittämään. Tällihetkellä puksuttelen tyytyväisenä eteenpäin nykyisellä positiolla ja pyrin omalta osaltani hyötymään suuresta kurssivaihtelusta. Veivaamisellani olen onnistunut lisäämään osakemääräni salkussani mukavasti ilman, että käteismääräni on suuresti muuttunut. Veroteknisesti olen tehnyt tappiota ja nykyisellään en ole kovin suuresti tappiolla, joka helpottaa omaa olemista psykologisesti. Uusien ostojen tekeminen ei ole myöskään niin vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti