keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Osakerahasto myyntejä

Realisoin muutaman rahaston rahan tarpeeseen. Myynneistä isohko osa on kohdistunut korkosijoituksiin, joissa en nähnyt hyviä tuotto odotuksia. Allokaation tasaamiseksi pitää myydä osakesijoituksia. Samalla tavoitteeni hiukan siivota salkkua ja tämän johdosta myyntini kohdistuivat pienellä painolla salkussani oleviin rahastoihin.

Myin Lähi-Tapiola Japanin rahaston poissa 31.12.2014 hintaan 8,628. Sijoitus oli onnistunut ajoitukseltaan ja tuotti varsin mukavasti . Siitä huolimatta rahasto itsessään ei ole mikään hyvä. Se on ollut verrokki ryhmässä sekä viiden, että kolmen vuoden aika jänteellä häntä päässä.

Myin LähiTapiola Aasia-Tyynimeri rahaston meren poissa 31.12.2014 hintaan 12,656. Rahasto ei ole ollut huono sijoitus, mutta se on jäänyt viiden vuoden historialla Seligsonnin rahastolle kulujensa verran. Lisäksi Seligsonin rahaston kulut lunastettaessa on halvemmat, joten katson järkenvämmäksi keskittää sijoitukseni Seligsonin indeksi rahastoihin. Tapaus kohtaisesti arvioin tarvetta kohdistaa sijoituksia tarkemmin. Nykyisessä tilanteessa näen parhaaksi edetä minimikuluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti