perjantai 30. tammikuuta 2015

AT&T analyysiä ja osto

Sijoitin osan Eli Lillyn myynnistä saamistani rahoista AT&T ostoon. Kurssit ja arvostus on yleisellä tasolla tarkasteltuna korkealla. Haluan laskea salkkuni P/E-lukua ja mielestäni Eli Lillyn P/E 25 vaihto At&T:hen P/E 10 on varsin tehokas keino tähän. Sektori toki vaihtuu, mutta telekommunikaatio on kohtuullisen defensiivinen ala. AT&T osinko on tällä hetkellä 5,73%, joka antaa jonkinlaista suojaa mahdollisessa kurssilaskussa.  Payoutratio on 74,9%, joka kohtuullisen korkea, mutta tältä osinkoaristokraatilta voi odottaa varovaisia osingon nostoja tulevaisuudessa. Osinko kasvanut 31 vuotta yhteen menoon.Osingon kasvu on varovaista 3,9% viimeiset kymmenen vuotta. Tulos on puolestaan kasvanut varsin vakuuttavasti 13 % viimeisen kymmenen vuoden ajan. Eli Lillyn osinko on matala vain 2,73% ja payout ratio korkeampi, joten osingon kasvuun ei ole varaa.

Yhtiön on aluksi perustanut ei yhtään pienempi herra kuin Alexander Graham Bell, joka on keksinyt puhelimen. Bell Telephone Company -yhtiö perustettiin vuonna 1877.  1984 yhtiö nimeksi tuli SBS Commuinications juridisista syistä. SBS:n Muutamien yritys ostojen jälkeen yhtiön nimeksi tuli 2005 AT&T.

Yhtiön toiminnasta 56% kohdistuu langattomiin yhteyksiin ja 44% langallisiin yhteyksiin. Yhtillä on yli 118 miljoona langatonta asiakasta ja sen nopea ja vahvan signaalin omaava LTE verkko kattaa 99% Amerikasta. Yhtiöllä on menossa ostotarjous Direct TV:stä, joka tekee maksu TV palveluita latinalaiseen Amerikkan. Yhtiö on tunnettu Buffettin omistuksena. AT&T on laajentanut muutenkin toimintaansa latinalaiseen amerikkaan.

Yhtiön pääoman tuotto on viimeiseltä vuodelta 18,8% ja viisi viimeistä vuotta 12,02%. Velkaantumisaste on kohtuullisen korkea 80% kieppeillä.

Morning Star on laskenut yhtiölle Fair Valuen 34$.
S&P IQ Capital Fair Valuen 33$.
Dividend Mantra on Blogissan laskenut DDM mallilla yhtiön arvoksi 35,04 $.

Mielestäni yhtiö järkevästi arvostettu nykyisellä hankinta hinnalla. Ostin AT&T 28.1.2015 hintaan 32,83$ todettuani tulosraportin olleen hyvä. En näköjään ollut ajatukseni kanssa yksin: Dividendhawk: Recent buy AT&T

Yhtiöstä muualla verkossa:

AT&T analyysi eri sijoitus medodeilla: AT&T Inc. Guru Stock Analysis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti