torstai 29. tammikuuta 2015

Osto Vanguard Total World Stock ETF ja analyysi ETF:stä

Myytyäni Eli Lillyn sijoitan rahat välittömästi. Euroopan keskuspankin elvytysohjelma tulee todennäköisesti vaikuttamaan eruon arvostukseen. En halunnut jäädä makuuttamaan rahoja tilille, koska elvytys vaikuttanee positiivisesti kursseihin. Vaikutuksia oli toki jo havaittavissa. Euroopassa oli erittäin suurta optimismia huomioiden deflatio kehitysksen, Ukrainan sodan ja Kreikan poliittisen tilanteen. Kaikista voi aiheutua kitkaa talouden rattaisiin, jotka näkyy tuloksissa ja myöhemmin pörssikursseissa.

Vangauard Total World Stock sijoittaa FSTE Global All Gap Index mukaisesti ympäri maailman. Tällä hetkellä sijoituksista 56% on pohjois-amerikkaan, 21,50 Eurooppaan, 13,30 Aasiaan ja 8,80% kehittyville markkinoille. Maista sijoityuksita kohdistuu yhdysvaltoihin 52% sijoituksista. Japani tulee kakkosen a7,6% osuudella, kolmas Iso-Britannia 7,1% ja neljäs Kanada 3,5%. ETF:ssä on 6943 osaketta, joten sen voi sanoa olevan hyvin hajautettu. ETF on vaihdetuimpia maailmalle sijoittavia ETF:iä, joten sen likvidi.

Varteenotettavin kilpalija on IShares MSCI ACWI ETF. Sen kustannukkset ovat 0,33% vuodessa eli lähes kaksinkertaiset verrattuna Vanguard Total World Stock ETF:ään. Osakkeita MSCI ACWI:ssä on 1276, joten hajautus on huomattavasti kapeampi.

Hankinta päätös tuli pitkälle siitä, kun vertasin Eli Lillyn P/E –lukua 25, tämän ETF P/E- lukuun 18. Vanguardin ETF:llä pääoman tuotto olli vielä hivenen parempi 16%, kun Eli Lillyllä 15%. Eli Lillyn osinkotuotto on 2,73% ja Total World Stock osinkotuotto on noin 2,4% laskettuna viime vuoden osingoilla 1,456$.

Tämän jälkeen ajattelumallilla, että onko Eli Lillyllä parempi mahdollisuus keksiä tulevaisuuden tuottava ansainta malli kuin kaikilla maailman yhtiöillä niin vastaus alkoi olla aika selvä. Minun kannatta mielestäni siirtää varani tähän ETF:ään.

Ostin 28.1.2015 Varguard Total World Stockia hintaan 60,39€.

2 kommenttia:

  1. Hei, minkä välittäjn kautta ostat Vanguardia?

    VastaaPoista
  2. OP:n kautta, ei ole välittäjänä mikään halpa säilytyspalkkioiden vuoksi, mutta verotuksessa sitten voi tasata tilannetta.

    VastaaPoista